Regisseurs

Regisseur bij Studenten Toneelvereniging Amsterdam

STA! werkt samen met regisseurs uit eigen gelederen, met afstuderende regisseurs en met regisseurs van naam en faam. In ons voorstellingenarchief kunt u zien met welke regisseurs  STA! in haar glorieuze bestaan heeft samen gewerkt. In het verenigingsjaar 2023-2024 komt het programma mede tot stand in samenwerking met onderstaande regisseurs.

Subcategorieën

Anca Siegersma studeerde in 2014 af als theatermaker in Utrecht. Sindsdien vond zij haar fascinatie in de theatereducatie.

Theaterdocent, (educatie)maker en contextprogrammeur en werkt voor verschillende onderwijs en culturele instellingen. In 2010 studeerde ze af aan de opleiding tot docent theater (ArtEZ) en in 2017 ontving ze haar diploma voor de master kunsteducatie aan de AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Haar werk kenmerkt zich als poetisch, geëngageerd, actueel en met veel individuele ruimte voor de mensen waarmee zij werkt. Ook zoekt zij in haar werk naar cross-overs in de kunsten, populaire cultuur en verhalen.

Als zelfstandige werkzaam als re-integratie coach, life-coach & therapeut. Doet daarnaast af en toe klussen in het onderwijs en uit zich in muziek en theater. Studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten.

Opgeleid aan de NHL Stenden Hogeschool. Theaterdocent bij het Nationale Theater en Aslan Muziekcentrum, Avondcoördinator Theater Bellevue. Meer over Bo Veltman

Bonnie heeft de theateropleiding De Trap gevolgd in Amsterdam. Ze werkt als publiciteitsmedewerker bij Frank Groothof en is daarnaast ook nog trainingsactrice. Ook maakt zij samen met haar vriendin theatervoorstellingen voor kinderen(www.hetbeest.speelt.nl)

Studeerde in 2018 af aan de opleidingen Productie Podiumkunsten (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en Docent Theater (NHL Hogeschool Leeuwarden). De combinatie tussen deze twee opleidingen is ongrijpbaar en tegelijkertijd ontzettend concreet: verhalen vertellen.

Graduate theaterdocent Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Theaterdocent en schrijver van het drama curriculum van Cornelius Haga Lyceum Amsterdam. Docent Theaterschool Utrecht. Theater-maker met interesse in satire, improvisatie, komedie en larvenmaskers.

Theatermaker in hart en nieren met passie voor lesgeven.

Cees Bavius (1953) is een Nederlands acteur en regisseur die vervolgens vanaf 1990 een bestuurlijke loopbaan kiest, eerst als bij de Rotterdamse Kunststichting en vanaf 1998 als artistiek leider van de BAF.

My name is Charlotte Bakker and I’m a theatre director and teacher since 2011. 

Besides working in the professional field, directing play’s for different producers, I alway’s had the honor to work with amateurs.

Studeerde Theaterwetenschappen en Media & Performance Studies aan de Universiteit van Utrecht.

Daniil Aleksin is een theatermaker en regisseur van Wit-Russische komaf. In 2019 studeerde hij af als kleinkunstenaar bij Studio Selma Susanna. Met zijn solovoorstelling 'Ingeburgerd' staat hij zelf op het podium en speelde in 2022 op het Delft Fringe Festival. Daarnaast houdt hij zich graag bezig met de dans en regie, en geeft ook theaterles aan de Amsterdamse Jeugd Theaterschool. 

Daphne studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en haalde een bachelor's degree vrije school PABO te Leiden. Als stadsgids geeft ze freewalkingtours in Amsterdam.

Leden van de Theatertroep (Timo Huijzendveld, Jordi Möllering & Elisabeth ten Have)

Mijn naam is Denice Renee de Muynck en ik ben vorig jaar afgestudeerd als theatermaker/regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Daarvoor heb ik Nederlands gestudeerd en heb ik een achtergrond als Neerlandica, dit verklaart mijn grote liefde voor taal en mooie verhalen. 

Theatermaker/-docent met een grote liefde voor mime, sociaal-artistieke projecten en interdisciplinaire samenwerkingen. Werkt vanuit verwondering met een oog voor beeld, taal en (sociaal) maatschappelijke relevantie. Cultuurcoach en theaterdocent bij Aslan Muziekcentrum.

Studeerde af als Theatermaker-docent op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Voor Diede is theatermaken vormgeven.

Studeerde in 2015 af aan de HKU als Bachelor of Theatre and Education, Docenterende theatermaker

Studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Ik maak de voorstellingen die ik zelf had willen zien toen ik een puber was. Wat had het me geholpen als ik een leuk meisje van twintig had horen vertellen over hoe zij omgaat met haar gevoelens voor een ander meisje.

Mijn achtergrond als cultureel antropoloog heeft me geleerd vanuit een enorme nieuwsgierigheid in de ander verhalen te verzamelen. Met mijn ervaring als theatermaker vertaal ik deze verhalen, zodat ze herkenbaar en relevant worden voor een groter publiek. Theater spreekt tot alle zintuigen en tot het hart en is zo het middel bij uitstek om vastgeroeste patronen en gedachten open te breken en nieuwsgierigheid te stimuleren.

Elise Berends (Naarden, 9 september 1984) is een Nederlandse actrice, zangeres en docent. In het seizoen 2009 / 2010 is zij te zien in een van de hoofdrollen van de musical Mamma Mia! in de rol van Sophie.

Resultaten Coach voor Ondernemers | Katalysator voor Persoonlijke Transformatie en Meetbaar Zakelijk Resultaat.

Theatermaker, acteur en regisseur. Studeerde aan de ArtEZ hogeschool  voor de kunsten. Werkt als theaterdocent en museumdocent, bij DONS, Kunstlinie, De Krakeling en FluXus. Meer over Eva Benjamins.

Afgestudeerd aan de Academie voor Theater als maker en docent. Werkzaam bij o.a. DONS als theater docent en jeugdtheaterschool Rabarber. Meer over Eva Goudsmit.

Ik ben Eva Graaff, zij/haar en 22 jaar, een derdejaars student Regie aan de Toneelacademie Maastricht. Ik kom uit Haarlem en heb Arts & Culture Studies gestudeerd in Nijmegen, maar nu ben ik toch echt voor vier jaar in het Zuiden beland… Ik heb een liefde voor kinderverhalen, omdat ik er in sterk geloof dat ze stiekem over onze volwassen wereld gaan. Ze zijn tenslotte geschreven door volwassenen. Daarnaast houd ik enorm van geluid ofwel muziek (misschien is dat wel hetzelfde!) in voorstellingen en het maken van soundscapes. Deze passies heb ik gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid naar vertalen en daar is het idee voor De Reuzenperzik uitgerold!

Docent/Trainer, Regisseur & Trainingsacteur. Theater maken is voor Eva het lef de wereld te bekijken in al haar lelijkheid en pracht en je daar vol over uit te spreken

Theaterdocent, studeerde in 2015 af aan de Fontys Hogeschool Tilburg

Ik ben Evy en ik kom uit Tilburg van de theateracademie. Een energiebal van 1,60 die ontzettend houdt van hiphop muziek of een festivalletje in Amsterdam. Regisseren is mijn passie en je mag me hier s ‘nachts met een koude ijwit van de tap voor wakker maken ;) Als regisseur werk ik graag met maatschappelijke en menselijke conflicten. Zo onderzoek ik graag naar de schuring binnen in het mens van de personages maar ook van mijn spelers. 

 

Mijn naam is Ewout Eggink, maak al lang theater met zeer uiteenlopende mensen en makers. Geef acteurs altijd best veel vrijheid in het onderzoek naar rol en vorm, totdat we vastleggen wat we gevonden hebben. Van daaruit ontwikkelen we verder. Hou van fysiek spel en van spelers die vanuit hun gevoel spelen. Werk graag met meer disciplines. Noem mezelf om die rede een eclecticus. Muziek is sowieso belangrijk in de uiteindelijke voorstelling. Als het kan ‘live’, afhankelijk van de talenten van de spelers, anders via een geluidsdrager. Vlak voor corona ons in een wurggreep nam, had ik de laatste hand gelegd aan een spiksplinter nieuwe toneeltekst, die daarna nog wat versies is doorontwikkeld.

Actrice, stemactrice, theatermaker, docent en cultuurcoördinator.

Fransje Christiaans is a theatre maker & visual artist. She researches the world around her in order to create questioning, philosophical and hopefully funny works which eventually end up in a performance, installation or in art-direction.

Regisseur en dramaturg. Heeft zich tijdens de studie gericht op toneel en muziektheater en gaat steeds meer terug naar opera en operette. Laat met innovatie dat opera toegankelijk en interessant kan zijn voor iedereen. O.a. bij Holland Opera en met Kunstorkest Illustre.

Regisseur, dramaturg, scriptschrijver, scripteditor, dramacoach, fondsenwerver, en daar is hij heel goed in, vraag maar aan zijn moeder.

Ha, ik ben Hali Neto (1991). Ik ben een Angolees/ Nederlands acteur, mime-speler, theatermaker en (mime)docent. In 2018 heb ik de mime-opleiding aan de AHK afgerond en sindsdien heb ik in veel diverse theaterproducties gespeeld, maar daarnaast maak ik ook mijn eigen werk en geef ik les. Je kunt me hebben gezien in Crispr (Davy Pieters), A small gesture (VegeLijf), Het paradijs (collectief het paradijs) en in meerdere voorstellingen van jeugdtheatergezelschappen Maas theater en dans en Bontehond.

Hannah Roelofs (1979) studeerde theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Ze deed regieassistentie bij Koos Terpstra en Matthijs Rümke. Ook was ze medeoprichtster van STA!, de Studenten Toneelvereniging Amsterdam. Als dramaturge werkte ze bij Theatergroep De Grens, waar ze twee voorstellingen maakte. Was dramaturg bij het Nationale Toneel, waar ze onder andere de dramaturgie deed voor Het belang van Ernst.

Studeerde in 2011 af met een Bachelor degree Theatre, Drama en Theaterkunsten aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.  Freelance Actrice, Theatermaker, Tekstschrijver, Museum/Theaterdocent, Gids

Afgestudeerd als Docent & regisseur aan de Toneel Academie Maastricht (parttimeopleiding) in 2017.

Ik ben Imke Mol en ik ben 30 jaar. Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de toneelschool in Gent (KASK Drama, School of Arts) en sindsdien werk ik als actrice en theatermaker in Nederland en België. Samen met mijn klasgenoten heb ik theatercollectief WOLF WOLF opgericht, waarbinnen we nieuwe bewerkingen van (bestaand) theaterrepertoire maken en spelen. Zo maakten en speelden we eerder Who’s afraid of Virginia Woolf? (1962, Edward Albee) en touren wij momenteel met onze eigen versie van Voorjaarsontwaken (1891, Frank Wedekind.) Daarnaast zit ik momenteel in het tweede jaar van de master Muziektheater aan ArtEZ in Arnhem.

 

Irene Geurts is in 2019 afgestudeerd aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten. Ze is zeer begaan met bijzondere spelers en doelgroepen.

Studeerde in 2019 af aan de ArtEZ University of Arts

Theatermaker. Verteller.  Acteur. Heeft de Regie opleiding De Kunst gevolgd te Alkmaar. Jaap heeft 10 jaar bij toneelgroep Labyrint als acteur gewerkt. Jaap werkt als leerkracht basisschool groep 1 en 2 en Dramadocent groep 1 t/m 8.  Jaap Nijhof vertelt

Jan de Beer regisseerde voor Studenten Toneelvereniging Amsterdam

Trainer, performer, projectcoördinator en gespreksleider. Studeerde aan de Academie voor Theater en de HKU University of Arts.

(lead) Writer & narrative designer for games, film, tv, and theatre, Experienced in (voice) direction and casting. Design for immersive theatre, site-specific activities, real life games and interactive film/XR.  Meer over Jedidjah Julia Noomen

Jelle maakt theater dat schuurt, confronteert, verrast en verwart. In zijn werk heeft Jelle een sterke en heldere beeldtaal ontwikkeld waarin vorm en inhoud naadloos samenkomen.

Acteur & Regisseur. Studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Theater Academie met de cabaretvoorstelling “Oh Romeo, waar hang je uit?”
Studeerde in 2015 af als Docerend Theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hij specialiseerde zich in zintuiglijk bewegingstheater wegens zijn professionele dansachtergrond, maar hij werkt ook vaak vanuit- en met (repertoire)tekst. Na zijn opleiding maakte hij een vliegende start als acteur (bij o.a. Schweigman & en Garage TDI) en theatermaker met verschillende doelgroepen, zowel jong als oud, zowel amateur als (semi-)professioneel. In zijn werk toont Jochem een fascinatie voor de puur menselijke zoektocht naar contact. Hij werkt graag rauw, fysiek en kwetsbaar waarbij hij zicht houdt op de mensen waar hij mee werkt en hun bijzonderheden inzet. Op de vloer maakt hij graag samen met zijn spelers en gaat hij gezamenlijk op zoek naar de vorm en de boodschap die het beste bij de voorstelling en de groep past. Dit resulteert in wervelende, beeldende voorstellingen die de diepte in durven te gaan en een weerspiegeling zijn van de makers.

Energieke theater-, muziek-, kinder- dieren-, en taalliefhebber. Opgeleid aan de Hogeschool van Utrecht tot Bachelor of Arts, richting Drama Therapy.

Jordy is naast, of bijna in, Ponypark Slagharen opgegroeid. Geboren in 1994. Drinkt het liefst zijn koffie zwart en zijn bier nat. Broer van een handjevol broertjes en zusjes. Een hoofd vol ontembare manen. Houdt het team lekker op tempo met zijn snelle pas.

Studeerde in 2013 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Theatre and Education, Docerend theatermaker. 

Acteur, theatermaker en theaterdocent, is afgestudeerd aan de Toneelschool Amsterdam. Werkzaam bij ITA en Het Zuidelijk Toneel, acteur in 'Soldaat van Oranje' en 'The Lion King'. Docent en regisseur voor de ATKA en de Fontys Hogeschool, afdeling muziektheater.

Judith studeerde af aan de Academie voor Theater en Dans en is met haar afstudeerproject genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs 2018.

Studeerde in 2017 af als theaterwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam. 

Theatermaker / Theaterdocent / (Trainings)acteur bij Jurriën Trappel (zelfstandig) | Educatiemedewerker Internationaal Theater Amsterdam

Dramaturge Karlijn Mofers (1988) studeerde in 2013 af als theaterwetenschapper aan de UvA, hiervoor studeerde ze filosofie aan de UU. Zij was werkzaam als regieassistent en dramaturg bij o.a. DNA, Toneelgroep Amsterdam (stage), Nationale Toneel (stage), Toneelschuur Producties (stage) en afstudeervoorstellingen van de AHK en HKU. In 2015 regisseerde ze bij STA en A.S.T.V. Kothurne. Sinds 2013 werkt Karlijn als dramaturg samen met Daan van Bendegem.

Kaz Schonebeek heeft aan de performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht gestudeerd. Zijn werk vertrekt in eerste instantie vanuit beeld en sfeer. Hij werkt op een associatieve manier. Op emotioneel gebied communiceren, bij voorkeur met een duister randje. Meer over Kaz Schonebeek.

Mijn naam is Kelly Heijmans, 24 jaar en momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding Docerend Theatermaker aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hiervoor heb ik de opleiding Toegepaste Psychologie afgerond. 

Hallo allemaal, ik ben Kiefer Eijckelhof en ik ben filmregisseur. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie met de korte film Joan’s Theme die eind september 2022 in première gaat op het Nederlands Filmfestival. 

Hoi! Ik ben Kitty Relleke, theater en dansmaker/docent en schrijfcoach. Ik woon in Amsterdam, studeerde theater aan de Hogeschool voor de Kunsten. Lang geleden studeerde ik eerst dans, dat stopte en nu dacht ik op mijn 53e, ik ga lekker weer dansen en volg ik nu daarom weer twee opleidingen, voor mijn bevoegdheid Moderne dansdocent en Movement Analyses. Ik geloof erin dat je nooit te oud bent om te leren en je altijd lekker je dromen mag waarmaken. Ik heb veel theatervoorstellingen geschreven, gemaakt en geregisseerd met een divers aantal groepen. Soms speel ik zelf nog in een voorstelling en de laatste was onder de regie van een danser van het bekende Tanztheater Pina Bausch.

Is in 1972 in Den Haag geboren en rondde in 1998 de opleiding Mime aan De Theaterschool Amsterdam af.

Leonie Kuhlmann (1989) is een vriendelijke, eigenzinnige en maatschappijkritische theatermaker en performer. Ze vertaalt grote thema’s naar kleine, invoelbare vertellingen. 

Ik ben Lieke en ik heb in de afgelopen jaren gewerkt als actrice en zangeres in o.a. Undercover, Even tot Hier en de musical Come from Away. Dit jaar wil ik weer zelf theatermaken, samen met een groep een mooi verhaal vertellen is namelijk heel erg bijzonder (maar dat hoef ik jullie niet te vertellen natuurlijk). Daarom heb ik ontzettend veel zin om bij STA! de musical ‘Bad Girls’ te gaan vormgeven - een intense show met heel veel mooie vrouwenrollen - dat kan niet anders dan vet worden!

Studeerde in 2009 af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht.

Mijn naam is Lou Mertens (Hij/Hem – Die/Diens) en ik ben afgestudeerd theaterwetenschapper en theatermaker. Ik ben bij verschillende theaterprojecten in verscheidene rollen betrokken geweest en dit jaar kom ik met jullie bij STA! een voorstelling maken aan de hand van het toneelstuk ‘Peter Pan.’ Dit stuk zal bij vele van jullie bekend zijn geworden via de Disney film of die ene film uit de 00’s waarbij iedereen toch stiekem wel een crush op Peter had. Tijdens het proces ga ik met jullie theatrale kanttekeningen zetten bij dit stuk. 

Studeerde in 2017 af aan de opleiding muziektheater van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem en volgde een extra minor in Creative Writing.

Opleiding Docent Drama aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Studeerde onder andere Theaterwetenschappen en Social & Cultural Entrepreneurship. Zij adviseerde organisaties over fondsenwerving als cultuurconsulent in dienst van verschillende gemeentes. Sinds januari 2013 adviseert zij als CrowdLokaal ondernemers die met crowdfunding aan de slag willen.

Maker van tekst en theater. Maakt theater om nieuwe werelden te creëren waarin alles kan bestaan: surreël, zinderend, menselijk en ongetemd.

Theatermaken, regisseren, schrijven, doceren, produceren en uitvoerende binnen de (podium) kunsten at Maritza Rietdijk

Actrice, theatermaker, scriptschrijver, regisseur, voice-over

Experienced Creative Producer and Drama Facilitator with a demonstrated history of working with young people with learning disabilities. Skilled in Arts Producing and Theatre Directing. Strong communication skills and a Master’s Degree focused in Theatre Directing and Dramaturgy from University of Birmingham.

Storytelling by music, text and concepts. Studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Behaalde in 2009 een bachelor degree in Theatre Education aan de ArtEZ University of the Arts.

Drama­docent en al meer dan 10 jaar actief als docent, theatermaker en coach, gelooft in de kracht en de magie van theater.

Studeerde in 2017 bij STA! af aan de Fontys hogeschool voor de kunsten met zijn afstudeervoostelling 'A Clockwork Orange' 

Ambitieus, enthousiast, op vele vlakken van het theaterwezen actief (dramaturg, docent, maker, actrice, educatie-ontwerper, af en toe ook productie en marketing). Nieuwsgierig, zoekt verdieping.

Geboren en getogen in Rotterdam. Afgestudeerd aan de opleiding Regie aan Theater Babel Rotterdam en momenteel studerende aan de opleiding Theatre & Education op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Regie van Mike kenmerkt zich door nuance, uithoudingsvermogen en expressiviteit van het fysiek. Lichamen spreken in zijn werk, soms zonder ondersteuning van tekst. 

Mijn naam is Minne Thomas. Ik ben opgegroeid in Zeist en heb na de middelbare school de
MBO Theater opleiding gevolgd in Arnhem. Ik heb daar veel geleerd over theater, over
spelen en het maken van voorstellingen. Nadat ik daar mijn diploma heb behaald, ben ik de
opleiding Artisteducator in theatre aan ArtEZ in Arnhem gaan doen waar ik in juli 2023 ben
afgestudeerd. Op ArtEZ heb ik veel geleerd over het maken van voorstellingen als regisseur
en over het werken met verschillende doelgroepen.
Ik ben een speelse, muzikale maker en werk graag vanuit maatschappelijke thema’s of
bestaande verhalen. De verhalen en thema's waar ik vanuit werk zijn vaak feministisch,
queer en maatschappelijk geëngageerd.

Studeerde Oudheidsstudies aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en aan theaterschool De Trap

Studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

5 jaar nadat ik mijn eerste STA! voorstelling speelde, mocht ik zelf aan de slag als regisseur.
Samen met een fantastische groep spelers verdiepte ik mij voor SIMPEL in het probleem van
het ambtelijk apparaat.

Nederlands-Antilliaanse actrice, schrijfster en theatermaakster. In 2020 is zij afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht.

Noortje regisseert bij STA! voor haar stage. Ze zit in haar derde jaar van de opleiding tot docerend theatermaker aan de Fontys hogeschool voor de kunsten. Na jaren zelf gespeeld te hebben wilde ze die liefde overdragen aan haar medemensen en vanuit daar is haar passie als theatermaker ontstaan. Ze vind het prachtig om samen met de spelers een wereld the creëren die vervolgens op de vloer tot uiting komt.

Theatermaker - Theaterdocent - Speler

Freelance content creater

Studeerde in 1984 af als theaterregisseur èn theaterdocent aan de Theaterschool Amsterdam. In de jaren direct na zijn studie regisseerde hij bij menig theatergezelschap en zat in de artistieke leiding van Theaterwerkplaats Het Balkon.

Mijn naam is Pieter van Boort en sinds 2008 fulltime bezig met acteren, lesgeven, regisseren en theatermaken. In de afgelopen 13 jaar heb ik mooie projecten mogen doen. Zo heb ik onder meer workshops in Duitsland en Amerika gegeven en diverse toneelstukken, musicals en musicalconcerten geregisseerd, waaronder mijn eigen productie in 2015.

Freelance theatermaker. Via Wibus Theaterproducties werkt fulltime in het theater bij verschillende producties voor wisselende producenten. Daarnaast ontwikkelt hij eigen projecten. Meer over Pitt

Bevlogen theatermaker met een scherp oog voor de mensen waarmee ze werkt. Theater is dé plek om te verbinden, juist voor de mensen die dat in deze individualistische wereld moeilijk vinden. Maker, speler en docent. Meer over Rachelle

Studeerde in 2008 af als performer aan de Toneelacademie in Maastricht en werkt sindsdien als zelfstandige en in opdracht. 

Theaterdocent, theatermaker. Studeerde aan de Fontys Hogeschool Tilburg

Mijn naam is Remi Walsarie en ik woon in Amsterdam. Ik ben maker en docent binnen theater en film. Net als vorig seizoen ga ik ook dit seizoen het STA filmproject regisseren. Voordat ik ging maken, werkte ik als acteur voor diverse theater, film en tv-projecten. Ik heb een opleiding filmproductie gevolgd aan de Nederlandse Televisie en Film Academie in Amsterdam en Docent Theater aan ArtEZ in Arnhem. Bij dit filmproject leer je door middel van het maken van een korte film hoe het proces verloopt en een film tot stand komt. Ook leer je de technieken van het camera acteren.  Meer over Remi Walsari

René Nijman was born in Scheveningen, a village near The Hague in the Netherlands. He went to the Montessorischool Waalsdorp, a primary school. Afterwards he continued his education at the Vrijzinnig Christelijk Lyceum in The Hague. René was quite a gifted actor and occasionaly figured in TV-series. (bron: imdb)

Studeerde aan de Amsterdamse Theater Academie en de Fontys Dans Academie, richting Musicaltheater. Werkt bij Talpa. Meer over Robbert

Na de Amsterdamse toneelschool heeft Robert Prager het grootste deel van zijn toneelleven doorgebracht bij het gesubsidieerd toneel. Waaronder 27 jaar bij toneelgroep de Appel in Den Haag. Hij speelde 75 rollen in het klassieke en moderne repertoire, deed een aantal regies, ook in de vrije produktie, gaf les, maakte bewerkingen.. Een echt theaterbeest.

Regisseur, Radiomaker, Journalist, AVROTROS, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht,  a title="Roeland Müller op LinkedIn"""""Roeland Müller

Hoi allemaal! Ik ben Sanne Smits. In 2019 studeerde ik af als theaterregisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien heb ik verscheidene voorstellingen gemaakt, vaak met een focus op muziektheater. Voor hen die het zich kunnen herinneren: Twee jaar geleden maakte ik al eens een voorstelling bij STA, met de titel "In de Greifswalderstraat".

Saron heeft Rechten gestudeerd en daarnaast de theateropleiding De theaterfabriek in Rotterdam gevolgd.

Serano Pinas is danser en choreograaf. Hij studeerde Urban Contemporary aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar hij in contact kwam met verschillende dansstijlen, zoals klassiek, modern, jazz en house.

Sinds zij begon aan haar opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten wist Simone wat haar afstudeerproject werd: een LHBTI+ voorstelling maken met LHBTI+ spelers en LHBTI+ theatergezelschap Oester oprichten.

Werkt o.a. bij Theater Stuiter en houdt van bietenrisotto met verse groene kruidenpesto en geitenkaas.

Steven Joles heeft zowel de acteurs- als theaterdocentopleiding aan de Toneelacademie Maastricht gevolgd. Steven maakt theater dat verwondert en vervreemdend is, beeldend theater met tekst, theater vanuit een tragisch dilemma met een vleug donkere humor.

Thirsa van Til is een Nederlandse actrice and voice-over. In 2009 studeerde ze af aan de Arnhemse Toneelschool. Sindsdien was Thirsa te zien in verschillende theaterproducties.

Tim Pieterson is werkzaam als trainingsacteur en ook veel aan het werk als regisseur.

Timo Huijzendveld is zowel jurist als afgestudeerd Theaterdocent. In 2008 haalde hij zijn Master Privaatrecht, in 2012 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Sindsdien is hij werkzaam voor Stichting de Theatertroep, als speler en maker.

Is in 2019 afgestudeerd aan de toneelschool in Arnhem, het ArtEZ. Tijdens zijn opleiding heeft hij gewerkt met onder andere: Peter Bolhuis, Gijs Scholte van Aschat, Marcus Azzini en Sarah Moeremans. Hij liep zijn stage in de voorstelling ‘Bambi’ van Toneelgroep Oostpool.

Studeerde in 2014 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

docent theater/theatermaker/teacher of general arts/begeleider jonge kunstenaars

Play hard, Party hard