Binnenkort

repetities

Studenten Toneelvereniging Amsterdam repeteert voor de volgende voorstellingen die binnenkort of later dit verenigingsjaar opgevoerd zullen worden.

poster Wij zijn, alles wat er is
Een nieuwe samenleving. Een nieuw keerpunt.

Elf mensen die geen plek kunnen vinden in de huidige samenleving besluiten samen opnieuw te beginnen. Ze sluiten zich op in een landhuis ver van de stad. Er ontstaat een plek vol chaos, een wirwar van belangen en een ingewikkelde groepsdynamiek waar ze zich een weg door moeten banen. Hun idealisme houdt hen op de been maar wat als er door extremisme een schok door de gemeenschap gaat? Hoe gaan ze daarmee om? Moeten ze de buitenwereld betrekken in hun zelfgemaakte samenleving? Of niet? Ga mee in de wereld van: “wij zijn, alles, wat er is.”

Uitvoering: 22-02-2023 t/m 24-02-2023 Regie: Evy Lasschuit

poster Finding Genderland
Peter, je vergeet: een eiland is ook een hokje. Als je voet bij stuk houdt, zul je nooit meer stappen zetten. Ik wil niet stil staan.

Al meer dan 100 jaar lang is Peter Pan één van de meest populaire verhalen ter wereld. Maar zit dit verhaal niet vast in het verleden? Kunnen we anno 2023 nog wel omgaan met de gendernormen van een stuk dat werd geschreven toen vrouwen nog geen stemrecht hadden?

Uitvoering: 03-03-2023 t/m 05-03-2023 Regie: Lou Mertens

poster Holding The Metal

Disguised as a man, a young woman joins the army to find her brother, but realises she's not the only trooper with ulterior motives. So come march with a colourful cast including a troll, an asexual vampire and a Lieutenant who loves to cross-dress.

Uitvoering: 08-03-2023 t/m 10-03-2023 Regie: Booker Hoekman

poster De Meeuw: een eigentijdse bewerking

De al oude Meeuw van Tjechov halen we naar het nu, naar ons zelf toe en vertellen het verhaal opnieuw. Op een kleinkunstachtige manier willen we onszelf en het publiek confronteren met deze absurde en humoristische voorstelling, daar werken we naartoe! Wat je in ieder geval kan verwachten is zang, muziek, dans, een jongleeract en natuurlijk een gepresenteerde verdiepingsanalyse over De Meeuw. We hebben er zin in!

Uitvoering: 22-03-2023 t/m 24-03-2023 Regie: Danill Aleksin

poster Simpel
“Eigenlijk is het heel simpel.”

Het gaat erom dat er beslissingen worden genomen.
Goede beslissingen.
Het gaat erom dat er goede beslissingen worden genomen.
Waar het volk achterstaat.
Het gaat erom dat er goede beslissingen worden genomen waar het volk achter staat.
Waarbij niemand voor het hoofd wordt gestoten.
Het gaat erom dat er goede beslissingen worden genomen waar het volk achter staat, waarbij
niemand voor het hoofd wordt gestoten.
Zonder dat het teveel kost.
Het gaat erom dat er goede beslissingen worden genomen waar het volk achter staat, waarbij
niemand voor het hoofd wordt gestoten, zonder dat het teveel kost.
Zonder dat er imagoschade wordt opgelopen.
Het gaat erom dat er goede beslissingen worden genomen waar het volk achterstaat, waarbij
niemand voor het hoofd wordt gestoten, zonder dat het teveel kost en zonder dat er imagoschade
wordt opgelopen.
En waarbij andere opties wel open worden gehouden.
Het gaat erom dat er goede beslissingen worden genomen waar het volk achterstaat, waarbij
niemand voor het hoofd wordt gestoten, zonder dat het teveel kost, zonder imageschade en waarbij
andere opties wel open worden gehouden.

Ik zei het toch:
“Eigenlijk is het heel simpel.”

Uitvoering: 05-04-2023 t/m 07-04-2023 Regie: Nina Schelvis


poster GOD SAVE THE KINGS

Macht: het hebben van invloed op het gedrag van een ander, zodat deze naar jouw wens gaat handelen.

MACHT is heilig
MACHT is kwetsbaar
MACHT is hol

God Save The Kings is een verkorte versie van de ITA productie ‘Kings Of War’, waarin Ivo van Hove de toneelstukken Henry V, Henry VI en Richard III van William Shakespeare samenvoegt tot een explosieve voorstelling over macht, ambitie, leiderschap en de vluchtigheid en ongrijpbaarheid ervan.

Uitvoering: 30-04-2023 t/m 01-05-2023 Regie: Pieter van Boort

poster MAC
Een krankzinnige voorstelling over zinloos geweld.

Een wild festival ergens in Nederland. Een groep gamers. Bloedfanatiek. Titels als PUBG, Horizon Zero Dawn Forbidden West en Call of Duty. Spelen zonder problemen 24 uur achter elkaar om daarna los te gaan in de verdovende roes van razende techno. Hard gaan is hun motto. Zijn ze ook dol op. Duncan is de absolute ster, King of Games. Mac en Becks zijn twee trouwe vazallen online en achter de gameconsole. The Lady Maggie, het vriendinnetje van Mac is bovenmatig geïnteresseerd in die titel :  King of Games. Ze verleidt Mac om Duncan uit de weg te ruimen. Ondanks de waarschuwingen, of waren het aanmoedigingen, van drie sierlijke, sexy, volkomen doorgeflipte esoterische witchbabes, dendert Mac voort. Hij laat zich verleiden. En daarna is er geen weg meer terug. Een orkaan van gore woorden en verwoestend geweld steekt op.

Uitvoering: 10-05-2023 t/m 12-05-2023 Regie: Ewout Eggink

poster Stemmen

Wanneer een 18-jarige jongen terecht staat voor de moord op zijn vader, moeten veertien juryleden oordelen over zijn lot: schuldig of onschuldig, leven of dood. In eerste instantie lijkt het bewijs glashelder: schuldig. Maar als bij de eerste stemming één van de juryleden haar twijfels uitspreekt en vraagtekens zet bij het geleverde bewijs, ontstaat er een fel debat waarbij emoties, aannames, vooroordelen, (vermeende) waarheden, twijfels, belangen en angsten over tafel vliegen... 

Uitvoering: 24-05-2023 t/m 26-05-2023 Regie: Imke Mol


poster Bad Girls
Waartoe zijn wij in staat uit macht en machteloosheid?

In Bad Girls, de musical zien we het leven in Laakhal Penitentiaire Inrichting. Een vrouwengevangenis in het midden van ons land, waar vrouwen uit alle lagen van de bevolking hun straf uitzitten. We maken kennis met de gevangenen en hun bewaarders en worden gedwongen om opnieuw te kijken naar de definities van goed en kwaad. Want is de gevangene die een agent vermoordt wanneer die haar vriendin verkracht een slechte vrouw? En is de directeur die heilig gelooft in ‘wij versus zij’ een goede man? Is stelen om je kind eten te kunnen geven slecht? Is ‘een speciaal oogje in het zeil houden’ altijd goed? En wat doe je als je als nieuwe directrice verliefd wordt op een van de gevangenen? 

Uitvoering: 07-06-2023 t/m 09-06-2023 Regie: Lieke van den Broek

poster De documentaire

Alle mensen in de groep hebben een manier waarop ze graag gezien willen worden. 

Wat gaat er schuil achter de zelfverzekerheid, de verontschuldigingen, de zorgzaamheid, de arrogantie of de vijandigheid? 

Waarom kunnen ze niet gewoon zijn wie ze zijn? 

Als een documentairecrew langskomt worden ze geconfronteerd met een camera en wordt hun masker in stand houden steeds lastiger. 

Kijk mee met wat de camera allemaal ontdekt, hoe dichtbij we kunnen komen. Hoe langzaamaan wordt blootgelegd wat we verborgen willen houden. 

Uitvoering: 14-06-2023 t/m 16-06-2023 Regie: Kiefer Eijckelhof

gearchiveerd

Studenten Toneelvereniging Amsterdam heeft dit verenigingsjaar de volgende voorstellingen reeds gespeeld:

poster Souls of Change
Een zoektocht naar de kracht van het menselijkhandelen

Wat voor kracht en consequenties hebben kleine dingen? Dagelijkse beslissingen, de dingen die we zeggen, de keuzes die we maken, de dingen die gebeuren, hoe ver reikt het nog door? Wat is de impact van dit alles? En hoe ver gaat die impact terug of vooruit? Wat kunnen de vleugels van een vlinder veroorzaken? Wat kan ik veroorzaken? Kan je aanwezigheid iets in werking zetten en een impact veroorzaken waarvan je geen benul hebt?

Uitvoering: 12-01-2023 t/m 13-01-2023 Regie: Hali Neto
Play hard, Party hard