Binnenkort

repetities

Studenten Toneelvereniging Amsterdam repeteert voor de volgende voorstellingen die binnenkort of later dit verenigingsjaar opgevoerd zullen worden.

gearchiveerd

Studenten Toneelvereniging Amsterdam heeft dit verenigingsjaar de volgende voorstellingen reeds gespeeld:

poster Rendez-Vous

‘’Rendez-vous’’ is een voorstelling die wordt geproduceerd in 48 uur, onder leiding van regisseur Sita van Sante. Ter ere van het 4e STA! lustrum duikt een grote groep STA!-leden en STA!lumni een weekend lang dit proces samen in. Alles zal worden verzorgd door de leden: van spel tot decor en muziek. Met als enige houvast het thema: ‘magische ontmoetingen’.  Wat hebben de STA!-leden te vertellen over de impactvolle en onvergetelijke indrukken die anderen de afgelopen 20 jaar op hen maakten? Wat maakt dat een ontmoeting soms betoverend kan aanvoelen? Wij weten het ook nog niet

Uitvoering: 11-12-2022 t/m 11-12-2022 Regie: Sita van Sante

poster Souls of Change
Een zoektocht naar de kracht van het menselijkhandelen

Wat voor kracht en consequenties hebben kleine dingen? Dagelijkse beslissingen, de dingen die we zeggen, de keuzes die we maken, de dingen die gebeuren, hoe ver reikt het nog door? Wat is de impact van dit alles? En hoe ver gaat die impact terug of vooruit? Wat kunnen de vleugels van een vlinder veroorzaken? Wat kan ik veroorzaken? Kan je aanwezigheid iets in werking zetten en een impact veroorzaken waarvan je geen benul hebt?

Uitvoering: 12-01-2023 t/m 13-01-2023 Regie: Hali Neto

poster Wij zijn, alles wat er is
Een nieuwe samenleving. Een nieuw keerpunt.

Elf mensen die geen plek kunnen vinden in de huidige samenleving besluiten samen opnieuw te beginnen. Ze sluiten zich op in een landhuis ver van de stad. Er ontstaat een plek vol chaos, een wirwar van belangen en een ingewikkelde groepsdynamiek waar ze zich een weg door moeten banen. Hun idealisme houdt hen op de been maar wat als er door extremisme een schok door de gemeenschap gaat? Hoe gaan ze daarmee om? Moeten ze de buitenwereld betrekken in hun zelfgemaakte samenleving? Of niet? Ga mee in de wereld van: “wij zijn, alles, wat er is.”

Uitvoering: 22-02-2023 t/m 24-02-2023 Regie: Evy Lasschuit

poster Finding Genderland
Peter, je vergeet: een eiland is ook een hokje. Als je voet bij stuk houdt, zul je nooit meer stappen zetten. Ik wil niet stil staan.

Al meer dan 100 jaar lang is Peter Pan één van de meest populaire verhalen ter wereld. Maar zit dit verhaal niet vast in het verleden? Kunnen we anno 2023 nog wel omgaan met de gendernormen van een stuk dat werd geschreven toen vrouwen nog geen stemrecht hadden?

Uitvoering: 03-03-2023 t/m 05-03-2023 Regie: Lou Mertens

poster Holding The Metal

Disguised as a man, a young woman joins the army to find her brother. Because even in a fantasy world with fantastical beings a woman can’t join the army without convincing her fellow soldiers that she’s a man. Follow this young woman in learning not to fight as a woman, not as a man, but as herself. And all the while she discovers that, even though it is filled with an Igor, a vampire and even a troll, the appearances of her fellow soldiers are not even the most curious characteristics of this monstrous regiment.

Uitvoering: 08-03-2023 t/m 10-03-2023 Regie: Booker & Henry

poster De Meeuw

De bekende Meeuw van Tsjechov halen we naar het nu, naar onszelf toe, en vertellen het verhaal opnieuw. Met een tintje kleinkunst willen we het publiek en onszelf op een persoonlijke, licht absurde en humoristische manier confronteren  Wat je naast De Meeuw ook kan verwachten is zang, dans en muziek! Deze show wordt vertoond op een bijzondere locatie in het hartje centrum Amsterdam: het Universiteitstheater. Mis het niet!

Uitvoering: 22-03-2023 t/m 24-03-2023 Regie: Danill Aleksin

poster SIMPEL
“Eigenlijk is het heel simpel.”

“Eigenlijk is het heel simpel: Het gaat erom dat er beslissingen worden genomen.”

Goede beslissingen.
Waar het volk achterstaat.
Waarbij niemand voor het hoofd wordt gestoten.
Zonder dat het teveel kost.
Zonder dat er imagoschade wordt opgelopen.
En waarbij andere opties wel open worden gehouden.

“Maar wie is er eigenlijk verantwoordelijk?”

Uitvoering: 05-04-2023 t/m 07-04-2023 Regie: Nina Schelvis

poster Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Dynamiek en machtsstrijd: wie heeft hier nu eigenlijk de touwtjes in handen? Wie is er bang voor Virginia Woolf is een vileine en tragikomische klassieker. Het verhaal draait om het echtpaar George en Martha die, na een universiteitsfeest, in de late uurtjes een jong stel uitnodigen bij hun thuis. Maar wat begint als een beleefdheidsbezoekje, ontspoort al snel in een nachtmerrie vol drank, verwijten en onthullingen. De psychologische spelletjes die worden gespeeld, laten je als toeschouwer niet onberoerd. 

Uitvoering: 17-04-2023 t/m 19-04-2023 Regie: Denice de Muynck

poster GOD SAVE THE KINGS
Macht: het hebben van invloed op het gedrag van een ander, zodat deze naar jouw wens gaat handelen.

MACHT is heilig
MACHT is kwetsbaar
MACHT is hol

God Save The Kings is een verkorte versie van de ITA productie ‘Kings Of War’, waarin Ivo van Hove de toneelstukken Henry V, Henry VI en Richard III van William Shakespeare samenvoegt tot een explosieve voorstelling over macht, ambitie, leiderschap en de vluchtigheid en ongrijpbaarheid ervan.

Uitvoering: 30-04-2023 t/m 01-05-2023 Regie: Pieter van Boort

poster MAC
"Een krankzinnige voorstelling over zinloos geweld." Bewerking van Macbeth van William Shakespeare.

Een wild festival ergens in Nederland. Een groep gamers. Bloedfanatiek. Titels als PUBG, Horizon Zero Dawn Forbidden West en Call of Duty. Spelen zonder problemen 24 uur achter elkaar om daarna los te gaan in de verdovende roes van razende techno. Hard gaan is hun motto. Zijn ze ook dol op. Duncan is de absolute ster, King of Games. Mac en Becks zijn twee trouwe vazallen online en achter de gameconsole. The Lady Maggie, het vriendinnetje van Mac is bovenmatig geïnteresseerd in die titel :  King of Games. Ze verleidt Mac om Duncan uit de weg te ruimen. Ondanks de waarschuwingen, of waren het aanmoedigingen, van drie sierlijke, sexy, volkomen doorgeflipte esoterische witchbabes, dendert Mac voort. Hij laat zich verleiden. En daarna is er geen weg meer terug. Een orkaan van gore woorden en verwoestend geweld steekt op.

Uitvoering: 10-05-2023 t/m 12-05-2023 Regie: Ewout Eggink

poster Stemmen

Wanneer een 18-jarige jongen terecht staat voor de moord op zijn vader, moeten veertien juryleden oordelen over zijn lot: schuldig of onschuldig, leven of dood. In eerste instantie lijkt het bewijs glashelder: schuldig. Maar als bij de eerste stemming één van de juryleden haar twijfels uitspreekt en vraagtekens zet bij het geleverde bewijs, ontstaat er een fel debat waarbij emoties, aannames, vooroordelen, (vermeende) waarheden, twijfels, belangen en angsten over tafel vliegen... 

Uitvoering: 23-05-2023 t/m 25-05-2023 Regie: Imke Mol

poster Kinderen van de Tanker
Een verlaten benzinepomp.

Ooit was dit een plek om even te stoppen tijdens je reis.
Dertien jongeren komen nu daar bij elkaar om de stilte te doorbreken, dwars door het razende geweld van de wereld om hen heen.
Zij willen gehoord worden door de onuitgesproken woorden mee te geven aan het asfalt ver onder hen.
Zij willen gezien worden door hun herinneringen mee te geven aan iedere passant.
Zij willen erkenning voor hun verhaal door naar zich te laten kijken in alles wat zij zijn.
Zij willen voelen wat geluk is door het af te dwingen.
Zij willen vrij zijn door te kunnen zwieren op de klanken van een wals.
Zij schreeuwen fluisterend in jouw oor om zichzelf terug te vinden.
Zij gaan op reis en nemen jou mee.

Uitvoering: 04-06-2023 t/m 06-06-2023 Regie: Kitty Relleke

poster Bad Girls
Waartoe zijn wij in staat uit macht en machteloosheid?

In Bad Girls, de musical zien we het leven in Laakhal Penitentiaire Inrichting. Een vrouwengevangenis in het midden van ons land, waar vrouwen uit alle lagen van de bevolking hun straf uitzitten. We maken kennis met de gevangenen en hun bewaarders en worden gedwongen om opnieuw te kijken naar de definities van goed en kwaad. Want is de gevangene die een agent vermoordt wanneer die haar vriendin verkracht een slechte vrouw? En is de directeur die heilig gelooft in ‘wij versus zij’ een goede man? Is stelen om je kind eten te kunnen geven slecht? Is ‘een speciaal oogje in het zeil houden’ altijd goed? En wat doe je als je als nieuwe directrice verliefd wordt op een van de gevangenen? 

Uitvoering: 07-06-2023 t/m 09-06-2023 Regie: Lieke van den Broek

poster Het kloppende hart van Digital Greygenics Microware

Claire (27)

Hi, Ik ben Claire en werk sinds 2 jaar bij Digital Greygenics Microware. Deze prachtige plek verdient een mooi podium. Daarom ben ik ontzettend vereerd dat er een documentaire gemaakt wordt over dit topbedrijf. Een documentaire met een gevoel van elegantie, warmte en kracht. 

 

Bo (28)

Hi, Ik ben Bo. Ik werk hier nu 4 jaar en er komt dus een docu-ploeg? Ik snap dat niet zo, maar prima hoor. Ja, Claire vindt dat vast geweldig. We zien wel. 

 

Ella (24)

Ik ga echt niet op camera hoor, wat denk jij nou? 

Uitvoering: 14-06-2023 t/m 16-06-2023 Regie: Kiefer Eijckelhof
Play hard, Party hard