Vers Vlees

Studenten Toneelvereniging Amsterdam speelt ‘Vers Vlees’

Dertien jonge theatermakers presenteren eigen werk

In de afgelopen zes maanden heeft zich een wonder voltrokken: dertien jongeren uit Amsterdam en omstreken begonnen voor het eerst met theater maken. Na veel gevloek, tranen en noeste arbeid is het gelukt. Deze drie avonden ziet u hun allereerste werk op het toneel staan. Kwetsbaar, grappig en ontroerend. Ga zitten en geniet – zij doen de rest. Welkom bij Vers Vlees.

-Merel Eigenhuis, coaching eneindregie

‘Vers Vlees’ zal 18, 19 en 20 april om 20:00 uur te zien zijn in het CREA Theater Amsterdam. Op elke avond kunt u het werk van vier á vijf jonge theatermakers aanschouwen.

Coaching en eindregie: Merel Eigenhuis

Speeldata: 18, 19 en 20 april – 20.00 uur

Locatie: CREA Theater (Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam)

Dinsdag 18 april:

Schaaknovelle – Regie: Marc Bos
Een gevangene vindt een handboek schaken. Brengt dit haar de bevrijding die ze zoekt? Naar de beroemde novelle van Stefan Zweig.

Het Schip – Regie: Carlijn Quik
Een patiënt ondergaat hypnosetherapie om haar verleden achter zich te kunnen laten, maar zodra ze wakker wordt is niets meer hetzelfde…

Wolk 365 – Regie: Karlijn Niesten
Droom jij ook van die onbereikbare wolk? Die is nu beschikbaar, speciaal voor jou! Het leven zo perfect als jij wil hebben, is ineens heel dichtbij. Solliciteer direct naar een plekje. Kijk voor meer info in de lucht.

Subtext – Regie: Isabel van Hauwe
Een dialoog waarbij taal tekortschiet en men om zich te uiten noodgedwongen over moet gaan op fysieke en lichamelijke communicatie. De oppervlakkigheid van virtuele communicatie wordt blootgelegd en het belang van het lichaam in communicatie benadrukt.

Woensdag 19 april:

Normans Desillusionerende Verjaardag – Regie: Liza Neto Gromes de Almeida
Een bloedstollende 10 minuten durende detective.

Klik. Het is precies 5 jaar na de 35e verjaardag en tevens raadselachtige dood van Norman Dorsnae. Het slachtoffer is reeds jaren begraven, zoals uit eerdere rapportages blijkt. Er is inmiddels al zoveel tijd voorbij gegaan dat er geen mensen meer over zijn die nog dagelijks, dan wel wekelijks aan hem denken. Klik. Rectificatie. Bijna geen mensen. Klik.

De Negende Symfonie – Regie: Saskia Kronenburg
Vaar mee met de klanken van Dvořák’s Negende op weg naar The New World. Lukt het de stuurman om zijn boot en bemanning naar de overkant te dirigeren?

Bubbel – Regie: Jurriaan te Koppele
Twee vrouwen, één ruimte. Ratio vs. gevoel. Duidelijkheid vs. twijfel. Elkaar ontwijken lijkt geen optie meer. Leven we elk in onze eigen wereld? Wordt de overeenkomst afgestoten?

[ O N ] B E K E N D – Regie: Sophie Tiersma
Is vergeten het begin van vrijheid?

De paringsdans van een prieelvogel – Regie: Yara Achterberg
De prieelvogel staat bekend om de uitgebreide constructies die hij bouwt om zijn toekomstige partner te verleiden. Toch blijkt niet elke prieelvogel succesvol te zijn in het bouwen van een imponerend liefdesnestje, en lijken vrouwtjes steeds veeleisender te worden.

Donderdag 20 april:

Ik Geloof in Mij – Regie: Dominique Pesch
Ik Geloof in Mij laat zien dat je dromen kunnen uitkomen als je er maar voor gaat. Zeker als deze dromen ook nog hoge kijkcijfers opleveren…

Bekno(o)pte gebreken – Regie: Elieke Peters
Over de strijd in jezelf om het juiste te doen, de juiste keuzes te maken en te doen wat klinkt als “het goede”. De angst die deze verstikking met zich meebrengt, waarbij het zo bevrijdend voelt om niet te luisteren, maar gewoon het pad te bewandelen. Of toch toegeven aan de stem in je hoofd?

Druk! – Regie: Rosa-Lin Meijer
Anno 2017 rennen we met z’n allen op rap tempo door het leven, maar waar eigenlijk heen? We voelen regelmatig werkDRUK, studieDRUK, prestatieDRUK en zijn over het algemeen gewoon DRUK, maar waarom..?

Julliette, de hoofdpersoon, doet ook mee aan dit gedrag, maar beseft zich dat ze hier helemaal niet gelukkig van wordt. We volgen haar gedachtengang en kijken mee naar wat ze uiteindelijk besluit te willen in haar leven.

Het leven is geen zoete krentenbol – Regie: Paulien Dallinga
“Zou ik vannacht misschien veranderd zijn? Even kijken, was ik dan mijzelf, toen ik vanmorgen opstond? Ik geloof eigenlijk wel dat ik me een beetje anders voelde. Maar als ik niet mezelf ben, wie ter wereld ben ik dan?”

vers-vlees2-min
0

Start typing and press Enter to search