Vanitas

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt ‘VANITAS’

‘Dat staat je goed. Die focus. Die blik op mij. ‘

Onder regie van Iris van Lieshout spelen negen studenten de montagevoorstelling ‘Vanitas’ op zoek naar aandacht. Op 4, 5 en 6 juni om 20.00 uur zal ‘Vanitas’ te zien zijn in het CREA Theater Amsterdam.

We zien ons leven graag als film of verhaal. Met onszelf in het stralende middelpunt. Als we inzoomen zien we een persoonlijk verhaal, een identiteit en een mooi uitgewerkt plot met een Disney einde. Als we uitzoomen verdwijnt dit echter in de zee van mensen en lijken we nietszeggend, onoverzichtelijk en oninteressant. De enige manier om hieraan te ontkomen is het krijgen van bevestiging. We veranderen onszelf in een personage en passen onze rol constant aan. We lijken alles te doen voor meer volgers, meer kijkers en vooral applaus. We schreeuwen, we dansen, we zingen, we huilen, we verleiden, we lachen en we kijken u aan. Op deze avond hoeft u niets te doen, niets te spelen. U mag achteroverleunen in uw stoel. En onthoudt: uw blik is ons goud waard en applaus geeft ons vleugels.
Een beeldende en muzikale voorstelling over de constante zoektocht naar bevestiging van buitenaf. Van sprookjes tot spiegels, van Mickey Mouse tot moord. Met negen spelers waar je je ogen niet vanaf kan houden.

Regie: Iris van Lieshout
Spel: Freddie Aldershoff, Wietske Dotinga, Maarten Goes, Tessa Kamsteeg, Dezge Kizilkan, Lisa Salzman, Sharon Stobbelaar, Sylvana Tromp

Speeldata: 4, 5, 6 juni, 20.00
Locatie: CREA Theater (Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam)
Toegangsprijzen: STA!-lid €4,50 | Student €7,50 | Regulier €10,50
Kaarten: www.sta-toneel.nl

STA! zet jaarlijks 13 producties op de planken. Voor meer informatie over STA! en haar
voorstellingen kijkt u op: www.sta-toneel.nl.

Klik hier om een overzicht van alle foto’s te zien.

poster-vanitas
0

Start typing and press Enter to search