Goddelijk Gemaakt / ApoCalypso

Goddelijk Gemaakt

Stel dat je vijf minuten eerder was vertrokken van huis. Dan had je niet gebotst met dat asociale meisje op de scooter, had de politieagent je niet aangehouden voor het rennen door rood, had je niet dat intrigerende wezen in de trein ontmoet, en was je op tijd op Schiphol geweest om je geliefde tegen te houden. Toch? Wie bepaalt tegen wie je opbotst? Is het bepaald? Lot, God of toeval? Of gewoon een samenloop van omstandigheden?

Goddelijk Gemaakt is een bewerking van de theatertekst Runnin’ Blue van Anouk Saleming. Het is een treffende, poëtische voorstelling die je op twee verscheidene toeren deelgenoot maakt van een reeks ‘toevallige’ gebeurtenissen.

Regie Goddelijk Gemaakt: Eveline de Wit

Spel Goddelijk Gemaakt: Shelley Brandjes, Klaske Feersma Hoekstra, Maaike de Koning, Ilse Koning, Sophie Maas, Bianca Strooij, Fleur van der Wiel

ApoCalypso

ApoCalypso speelt zich af in het armageddon van de straat. De Dag des Oordeels nadert en junkies, hoeren en paupers staan erbij en kijken ernaar. De zon blijft op haar hoogste punt hangen en valse profeten kondigen de eindtijd aan. De hoop op verlossing ligt op de schouders van Jesse, de hoerenzoon, die na een open sollicitatie voor de vacature van verlosser tot zijn verbazing wordt aangenomen. Maar hoe verlos je de mensheid als niemand je vergiffenis lust?

ApoCalypso is een voorstelling gebaseerd op de theatertekst van Jibbe Wilems. Het is een filmische en absurdistische voorstelling waar in korte scènes een failliete wereld getoond wordt. De tekst is rauw maar poetisch. ApoCalypso dendert in sneltreinvaart het einde tegemoet.

Regie ApoCalypso: Wilco Schoppenhorst

Spel ApoCalypso: Titus Kokosky Deforchaux, Kathelijne Bruyns, Sharon Engers, Daniel Karavolos, Yara van Schaik, Jorn Mulder, Anouk Vos

Speeldata: 1, 2 en 3 april

Aanvangstijd: 20.00 uur

Locatie: CREA Theater

Goddelijk Gemaakt / ApoCalypso
0

Start typing and press Enter to search