Romeinse Tragedies

In het decor van Toneelgroep Amsterdam in de Rabozaal van de Stadsschouwburg spelen de twaalf spelers uit Groep Intensief een radicale bewerking van de drie Romeinse tragedies van Shakespeare: Coriolanus, Julius Caesar en Antonius en Cleopatra. Ook vormgeving, video, dramaturgie en productie zijn in handen van studenten en dragen bij aan de totaalervaring in de Rabozaal van de Stadsschouwburg.

De thematiek van de drie tragedies is door regisseur Eline Loomans vertaald naar de belevingswereld van de spelers en naar de huidige tijd. Shakespeare zei het al: “Hoe vaak zal in komende eeuwen deze verheven scène weer worden opgevoerd in nu nog niet gevormde staten en onbekende talen?”

De voorstelling gaat over het leven in oorlog en niet weten of er een morgen komt; over twijfel, politiek en strategische samenzweringen. Maar vooral gaat Romeinse tragedies over het vermogen om onvoorwaardelijk lief te hebben.

Regie: Eline Loomans

Tekst: Shakespeare in een vertaling van Tom Kleijn, Eline Loomans, de spelers en enkele dode politici

Regie-assistentie: Denise Lukkenaer

Zakelijke leiding: Iman Sanichar

Dramaturgie: Ignace Schoot

Video en fotografie: Rosemarijn van Hoof

Kostuum en grime: Maartje van Onna

Productie: Ineke van der Hurk

Muziek: Jetse van der Moolen

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam

Spel: Daniël van Duijn, David Fakkel, Fey Yen van Kolfschoten, Genna Hoveling, Jolijn van Ginkel, Lotte van Marwijk, Marnix Appelhof, Menno Sedee, Roel Hoedemakers, Rosa Scheffer, Tiago Abas, Veerle Egbers

Speeldata: 20 en 21 december

Aanvangstijd: 20 december 20.00 uur en 21 december 13.00 uur

Poster_Romeinse Tragedies
0

Start typing and press Enter to search