Picknick op het Slagveld

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt ‘Picknick op het Slagveld’

“Het is goed, zoals u wilt. Maar als de kapitein komt, dan wordt hij woedend. Hij zegt altijd: “Als het oorlog is, heb je discipline en granaten nodig, en geen bezoek”.”

Onder regie van Jan de Beer spelen twaalf studenten de locatievoorstelling ‘Picknick op het Slagveld’, geschreven door Fernando Arrabal. Het stuk speelt zich af binnen de kaders van het concept ‘oorlog’ en legt de absurditeiten bloot die binnen dit concept opgesloten zitten. Op 29, 30 en 31 mei zal ‘Picknick op het Slagveld’, een voorstelling die u zal laten lachen, verrassen en verwarren, te zien zijn in de NDSM Fuse.

“The Theatre of the Absurd” is een kunststroming binnen het theater die staat voor de afwezigheid van logica en de tegenstrijdige mix van komedie en tragedie. Fernando Arrabal groeide op tijdens de crisis in de jaren ’30 en maakte actief de burgeroorlog in Spanje mee, daar heeft hij met zijn eigen ogen de absurditeit van het concept ‘oorlog’ meegemaakt. Geïnspireerd door eigen ervaring en waargebeurde absurditeiten zoals de viering van het kerstfeest tussen de loopgraven in de Eerste Wereldoorlog schreef Arrabal ‘Picknick op het Slagveld’.

In deze voorstelling worden alledaagse situaties vermengt met de absurde concepten die ‘oorlog’ met zich meebrengt. Zo is het bijvoorbeeld niet gek als ouders interesse hebben in het werk van hun dochter, maar wanneer deze zich in de loopgraven van een woedende oorlog bevindt krijgt die interesse toch een andere lading. Al helemaal wanneer deze ouders hun picknickmand en hun meest burgerlijke normen en waarden meenemen naar die loopgraven.

Regie: Jan de Beer
Tekst: Fernando Arrabal
Spel: Amber Cok, Billie Bos, Carlijn Boonstra, Emma van den Boogert, Glenn van Dort, Margot Steijger, Martijn Kenselaar, Nina Valk, Pascale Wessels, Perry van Ede, Rixt Weeber en Terra van Bochoven
Productie: Marijke Lippe en Nina Valk
Met dank aan: Maritza Rietdijk, Wim Berings, Roeland Vos en Eva Goudsmit

Speeldata: 29, 30 en 31 mei, 21.00
Locatie: NDSM Fuse (NDSM-plein 85 1033 WC Amsterdam)
Toegangsprijzen: STA!-lid €4,50 | Student €7,50 | Regulier €10,50
Kaarten: www.sta-toneel.nl

STA! zet jaarlijks 13 producties op de planken. Voor meer informatie over STA! en haar
voorstellingen kijkt u op: www.sta-toneel.nl.

Klik hier om een overzicht van alle foto’s te zien.

poster-online-gebruik-
0

Start typing and press Enter to search