Wat is STA!?

Vanaf 14 oktober 2003 is STA! een studentenvereniging voor iedereen die van gezelligheid en toneelspelen houdt: een combinatie die STA! uniek maakt onder studentenverenigingen in Amsterdam en de rest van Nederland. Of je nu iets leuks wilt doen naast je opleiding tot acteur of nog totaal geen ervaring hebt met toneelspelen; bij ons is iedere student welkom.

Ieder jaar zetten groepen spelers onder leiding van verschillende regisseurs weer een hoop knallende voorstellingen neer. Daarnaast bieden wij ook nog andere theater gerelateerde activiteiten aan en als we niet op de planken staan is gezelligheid bij ons van groot belang met feestjes, weekenden en reisjes; alles kan en niks moet.

WAT DOET STA!?

STA! verzorgt ongeveer 14 uiteenlopende voorstellingen per jaar. Deze productiegroepen kunnen bestaan uit studenten van alle spelniveaus, studierichtingen en achtergronden en worden begeleid door een eigen regisseur. Echter, we hebben niet alleen voor acteurs en regisseurs een plek: voor regie-assistenten, productieteams, geïnteresseerden in kap en grime en enthousiast publiek is er ook altijd ruimte.

Naast het toneeldeel onderhoudt STA! een actief verenigingsleven voor al haar leden. Binnen commissies kunnen leden zich op persoonlijk vlak ontwikkelen en dragen ze bij aan een jaarplanning die, naast de voorstellingen, bol staat van de activiteiten, uitstapjes en feesten. Ook zijn er commissies die zich richten op PR rondom voorstellingen, het maken van foto’s of acquisitie.  Deze commissies worden begeleid door leden van het bestuur, ook de leden van het bestuur krijgen de kans om zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen.

Bestuur 2018-2019

Het zestiende bestuur van STA! bestaat uit Nicky Vos, Hannah Onverwagt, Roos Wever, Nina Schelvis, Jelle Reijman, See Terpstra en Ellis Dekker. Dit bestuur heeft als belangrijkste doelstellingen verbondenheid en betrokkenheid, naast het aanbieden van een divers palet aan theatervormen. Het bestuur streeft ernaar om leden zich onderdeel te laten voelen van een hechte vereniging en iedere student een plek te bieden om diens passie voor toneel te uiten en te delen. Benieuwd naar de vorige besturen? Ga naar archief besturen

Nicky Vos
Voorzitter

Nicky Vos
Voorzitter

Geboren en getogen te Amsterdam, en ook nog voorzitter van de mooiste vereniging die deze stad rijk is! Mijn naam is Nicky, ik ben 22 jaar oud en ik heb afgelopen jaar de bachelor Europese Studies afgerond. In de toekomst zal ik een master Sociologie volgen, maar dit jaar zet ik mij volledig in voor STA!. Ik ga graag naar het theater of naar films met mijn Cinevillepas en ik ben het liefst in het gezelschap van mijn vrienden. Mijn doel is het zijn van een voorzitter waar alle leden zonder enige aarzeling op af durven te stappen, om samen een jaar te maken vol theater en gezelligheid.

Hannah Onverwagt
Penningmeester

Hannah Onverwagt
Penningmeester

Ik ben Hannah, een enthousiast student met een voorliefde voor wiskunde en getallen en de jongste van het bestuur. Hiernaast geef ik met veel plezier les aan studenten, zeil ik het liefst nog een keer de wereld rond, ski ik zo vaak mogelijk, heb ik mijn enthousiasme gevonden voor klimmen en heb ik vele netflix series versleten. Dit jaar ga ik veel tijd in STA! stoppen om er als penningmeester iets prachtigs van te maken.

Roos Wever
Secretaris

Roos Wever
Secretaris

Ik ben Roos, 21 jaar, kattenknuffelaar, bijna-psycholoog, theater- en muziekfanaat, theedrinker, wereldreiziger en dit jaar secretaris! Ik zal de leden wekelijks verblijden met een waanzinnige nieuwsbrief en alle mailtjes beantwoorden. Aarzel niet om naar mij toe te komen met je vragen; STA!-gerelateerd, hulp bij tentamenplanning of levensadvies. Ook ben ik er voor een persoonlijk gesprek of meditatietraining.

Ellis Dekker
Bestuurslid Externe Relaties & Acquisitie

Ellis Dekker
Bestuurslid Externe Relaties & Acquisitie

Ellis is de naam, geboren in Alkmaar en opgegroeid in een pittoresk dorpje in Noord-Holland. Ik ben net afgestudeerd van mijn Master Entrepreneurship and Management in the Creative Industries. Ik word dan ook zeer blij van allerlei dingen in de creatieve sector, waaronder natuurlijk theater! Ik ga dan ook niet voor niets keihard mijn best doen dit jaar voor deze fijne vereniging. Verder hop ik graag door musea heen, waardeer ik lekker eten en laat ik me graag verrassen door nieuwe bestemmingen.

Jelle Reijman
Bestuurslid Intern

Jelle Reijman
Bestuurslid Intern

Ik ben Jelle, 22 jaar, en mag in mijn vierde jaar bij STA! bestuurslid Intern zijn. De afgelopen drie jaar heeft STA! mij zoveel gegeven: prachtige rollen in unieke voorstellingen, vriendschappen voor het leven en heel veel plezier. Ik mocht een voorstelling van STA! in de Stadsschouwburg produceren, zat in de lustrumcommissie, en mag mij dit jaar ontfermen over het verenigingsdeel. Het werd tijd dat ik solliciteerde, en daar gaan we dan! Eindelijk voor iedereen organiseren wat de voorgaande besturen voor mij en alle leden organiseerden!

Nina Schelvis
Bestuurslid Regisseurszaken

Nina Schelvis
Bestuurslid Regisseurszaken

Mijn naam is Nina, ik ben 21 jaar oud en derdejaars student Theaterwetenschap aan de UvA. Ik ben een echte theaterfreak. Niet alleen studeer ik theater, ik speel al flink wat jaartjes toneel, heb productieteams gedaan en houd mij daarnaast veel bezig met zang en dans. Dit jaar hoop ik al deze kennis en ervaringen in STA! te kunnen steken om de leden het mooiste theaterjaar ooit te bieden.

See Terpstra
Bestuurslid Promotie & Subsidies

See Terpstra
Bestuurslid Promotie & Subsidies

21 lentes jong en een geboren theater fanaat. Vanuit die passie belandde ik bij STA!. Afgelopen jaar heb ik deel uit mogen maken van de lustrumcommissie en ondertussen voelt STA! als een tweede thuis. Daarom ben ik ontzettend blij dat ik dit jaar, naast mijn studie Psychologie, opnieuw mag proberen om van het STA!-jaar een groot feest te maken.

COMMISSIES

Hieronder vindt u alle commissies dit dit jaar actief zullen zijn! Wilt u contact opnemen met één van de commissies? Dan kan dat via de volgende mailadressen:

Activiteitencommissie – activiteitencommissie@sta-toneel.nl
Acquisitiecommissie – acquisitie@sta-toneel.nl
Almanakcommissie – almanakcommissie@sta-toneel.nl
Fotocommissie – fotocommissie@sta-toneel.nl
Kascommissie – kascommissie@sta-toneel.nl
Klankbordgroep – klankbordgroep@sta-toneel.nl
Lustrumcommissie – lustrumcommissie@sta-toneel.nl
Materialencommissie – materialencommissie@sta-toneel.nl
PR-commissie – prcommissie@sta-toneel.nl
Reiscommissie – reiscommissie@sta-toneel.nl
STA!pcommissie – stapcommissie@sta-toneel.nl
Toneelcommissie – toneelcommissie@sta-toneel.nl

STA!lumni

STA!lumni is de alumnivereniging van Studenten Toneelvereniging Amsterdam. Dat is eigenlijk een soort STA! 2.0: gezelligheid en theater staan voorop, maar dan voor iedereen die STA!-lid is geweest. Lid worden van STA!lumni zal dus je op één na beste keuze in je leven zijn.

We organiseren een handvol borrels, theaterbezoeken (de STA!-musical!) en een weekendje weg. Als je zelf iets wil organiseren met je vrienden uit je STA!-tijd, kan dat ook. Zo hopen we dat oud-STA!-leden samen veel herinneringen kunnen ophalen én nieuwe kunnen maken. En dat allemaal zoals je gewend bent: toegankelijk, vrijblijvend en theatraal.

Ook als je nog STA!-lid bent, kun je alvast lid worden van STA!lumni. Dan is de overgang het soepelst en blijft het warme bad lekker heet.

Wil je meteen lid worden? Meld je dan hier aan!

Twijfel je nog en wil je misschien later lid worden? Meld je dan hier aan als geïnteresseerde.

avatar-63

Start typing and press Enter to search