Wat is STA!?

Vanaf 14 oktober 2003 is STA! een studentenvereniging voor iedereen die van gezelligheid en toneelspelen houdt: een combinatie die STA! uniek maakt onder studentenverenigingen in Amsterdam en de rest van Nederland. Of je nu iets leuks wilt doen naast je opleiding tot acteur of nog totaal geen ervaring hebt met toneelspelen, bij ons is iedere student welkom.

Ieder jaar zetten groepen spelers onder leiding van verschillende regisseurs weer een hoop knallende voorstellingen neer. Daarnaast bieden wij ook nog andere theater gerelateerde activiteiten aan en als we niet op de planken staan is gezelligheid bij ons van groot belang met feestjes, weekenden en reisjes, alles kan en niks moet.

Wat doet STA!?

STA! verzorgt ongeveer 14 uiteenlopende voorstellingen per jaar. Deze productiegroepen kunnen bestaan uit studenten van alle spelniveaus, studierichtingen en achtergronden en worden begeleid door een eigen regisseur. We hebben echter niet alleen voor acteurs en regisseurs een plek. Voor regie-assistenten, productieteams, geïnteresseerden in kap en grime en enthousiast publiek is er ook altijd ruimte.

Naast het toneeldeel onderhoudt STA! ook een actief verenigingsleven voor al haar leden. Binnen commissies kunnen leden zich op persoonlijk vlak ontwikkelen en dragen ze bij aan een jaarplanning die, naast de voorstellingen, bol staat van de activiteiten, uitstapjes en feesten. Ook zijn er commissies die zich richten op de promotie rondom voorstellingen, het maken van foto’s of acquisitie. Deze commissies worden begeleid door leden van het bestuur. Ook onze bestuursleden krijgen de kans om zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen.

Bestuur 2020-2021

Het achttiende bestuur van STA! bestaat uit Martijn Kenselaar, Jeroen Bakker, Wieke Bouma, AnnSo Honikel en Lou Mertens. Bestuur XVIII hecht veel waarde aan de diversiteit en toegankelijkheid van de vereniging, en vindt het belangrijk dat STA! haar leden naast theater ook ontwikkeling en gezelligheid kan aanbieden. Het bestuur gaat hard aan het werk om dit te garanderen, en hoopt op een nieuw jaar vol creativiteit, vriendschappen en theater!

Benieuwd naar de vorige besturen? Ga naar archief besturen

Martijn Kenselaar
Voorzitter

Martijn Kenselaar
Voorzitter

Hoi! Ik ben Martijn, 23 jaar, en ik mag dit jaar de rol van voorzitter vervullen! Ik ben afgestudeerd in Economie en Bedrijfskunde, nu bezig met Psychologie als mijn tweede studie, maar zal me dit jaar vooral focussen op het bestuursleven. Als je me zoekt ben ik in CREA, fiets ik verdwaald met Google Maps door Amsterdam, of zit ik met een fles rosé mensen te kijken op een terras. Ik kan niet koken maar hou wel van eten, ik kan niet zingen maar hou wel van karaoke, en ik kan niet dansen maar ga wel heerlijk op guilty pleasures in de club. We gaan er een mooi, coronaproof STA!-jaar van te maken!

Jeroen Bakker
Penningmeester

Jeroen Bakker
Penningmeester

Ik ben Jeroen 22 jaar en met heel veel trots penningmeester van het 18de bestuur van STA!. Momenteel ben ik bezig met het afstuderen van de bachelor Economie en Bedrijfskunde aan de UvA. Een studie die perfect past bij mijn functie! Ik ben dit jaar ook verantwoordelijk voor subsidies en sponsoring, wat ik erg interessant vind! Naast mijn bestuur en studie hou ik erg van sport kijken en beoefenen. Daarnaast ben ik graag in een café of op een terras te vinden.

Wieke Bouma
Secretaris & Intern

Wieke Bouma
Secretaris & Intern

Ik ben Wieke, een psychologiestudente van 20 jaar oud. Tijdens mijn derde jaar bij STA! mag ik Secretaris en Bestuurslid Intern zijn van deze prachtige vereniging. Drie jaar geleden heb ik het Friese platteland achter me gelaten om me in de bruisende stad Amsterdam te bewegen. Ondanks dat ik hou van de drukte en de mogelijkheden in deze wereldstad, ben ik ook nog vaak terug te vinden in de (Friese) natuur. Mijn favoriete hobby’s zijn dan ook feesten en wandelen. Ik heb heel veel zin om er met mijn toppers van mede bestuursleden een geweldig STA!-jaar van te maken!

AnnSo Honikel
Regisseurszaken

AnnSo Honikel
Regisseurszaken

Ik ben AnnSo, studeer psychologie en ik ben heel erg blij dat ik het eerste internationale bestuurslid bij STA! mag zijn en dan ook nog eens met zo een leuke functie: regisseurszaken! Toen ik naar Amsterdam kwam was alles heel nieuw voor mij, maar door STA! Heb ik beetje een familie hier gekregen en ik ben hier heel erg blij om. Naast STA! ben ik in niet-Corona-tijden vaak aan het reizen en ben ik ook vaker op stap te vinden. Ik kijk uit naar een verbazingwekkende jaar met mijn andere bestuursgenootjes.

Lou Mertens
Productie & Promotie

Lou Mertens
Productie & Promotie

Hey! Mijn naam is Lou Mertens en ik ben heel blij dat ik in dit 18e bestuur de functie ‘Productie en Promotie’ mag bekleden. Met de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie Theaterwetenschap hoop ik, in dit tweede jaar dat de functie ‘Productie’ bestaat binnen het bestuur, meer structuur aan te brengen aan het productie proces zodat alle voorstellingen vlekkeloos en zo goed mogelijk het podium bereiken. Daarnaast heb ik er heel veel zin in om samen met de leden van de promotie commissie ervoor te zorgen dat STA! goed zichtbaar is en dat iedere zetel in de zaal bezet gaat worden. Ik ben er zeker van dit jaar een top jaar gaat worden voor STA!

Commissies

Hieronder vindt u alle commissies dit dit jaar actief zullen zijn! Wilt u contact opnemen met één van de commissies? Dan kan dat via de volgende mailadressen:

Activiteitencommissie – activiteitencommissie@sta-toneel.nl
Sponsorcommissie– acquisitie@sta-toneel.nl
Almanakcommissie – almanakcommissie@sta-toneel.nl
Cameracommissie – fotocommissie@sta-toneel.nl
Kascommissie – kascommissie@sta-toneel.nl
Klankbordgroep – klankbordgroep@sta-toneel.nl
Lustrumcommissie – lustrumcommissie@sta-toneel.nl
Materialencommissie – materialencommissie@sta-toneel.nl
Promocommissie – prcommissie@sta-toneel.nl
Reiscommissie – reiscommissie@sta-toneel.nl
STA!pcommissie – stapcommissie@sta-toneel.nl
Toneelcommissie – toneelcommissie@sta-toneel.nl

STA!lumni

STA!lumni is de alumnivereniging van Studenten Toneelvereniging Amsterdam. Dat is eigenlijk een soort STA! 2.0: gezelligheid en theater staan voorop, maar dan voor iedereen die STA!-lid is geweest. Lid worden van STA!lumni zal dus je op één na beste keuze in je leven zijn.

We organiseren een handvol borrels, theaterbezoeken (de STA!-musical!) en een weekendje weg. Als je zelf iets wil organiseren met je vrienden uit je STA!-tijd, kan dat ook. Zo hopen we dat oud-STA!-leden samen veel herinneringen kunnen ophalen én nieuwe kunnen maken. En dat allemaal zoals je gewend bent: toegankelijk, vrijblijvend en theatraal.

Ook als je nog STA!-lid bent, kun je alvast lid worden van STA!lumni. Dan is de overgang het soepelst en blijft het warme bad lekker heet.

Wil je meteen lid worden? Meld je dan hier aan!

Twijfel je nog en wil je misschien later lid worden? Meld je dan hier aan als geïnteresseerde.

avatar-63
0

Start typing and press Enter to search