Wat is STA!?

Vanaf 14 oktober 2003 is STA! een studentenvereniging voor iedereen die van gezelligheid en toneelspelen houdt: een combinatie die STA! uniek maakt onder studentenverenigingen in Amsterdam en de rest van Nederland. Of je nu iets leuks wilt doen naast je opleiding tot acteur of nog totaal geen ervaring hebt met toneelspelen, bij ons is iedere student welkom.

Ieder jaar zetten groepen spelers onder leiding van verschillende regisseurs weer een hoop knallende voorstellingen neer. Daarnaast bieden wij ook nog andere theater gerelateerde activiteiten aan en als we niet op de planken staan is gezelligheid bij ons van groot belang met feestjes, weekenden en reisjes, alles kan en niks moet.

WAT DOET STA!?

STA! verzorgt ongeveer 14 uiteenlopende voorstellingen per jaar. Deze productiegroepen kunnen bestaan uit studenten van alle spelniveaus, studierichtingen en achtergronden en worden begeleid door een eigen regisseur. We hebben echter niet alleen voor acteurs en regisseurs een plek. Voor regie-assistenten, productieteams, geïnteresseerden in kap en grime en enthousiast publiek is er ook altijd ruimte.

Naast het toneeldeel onderhoudt STA! ook een actief verenigingsleven voor al haar leden. Binnen commissies kunnen leden zich op persoonlijk vlak ontwikkelen en dragen ze bij aan een jaarplanning die, naast de voorstellingen, bol staat van de activiteiten, uitstapjes en feesten. Ook zijn er commissies die zich richten op de promotie rondom voorstellingen, het maken van foto’s of acquisitie. Deze commissies worden begeleid door leden van het bestuur. Ook onze bestuursleden krijgen de kans om zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen.

Bestuur 2019-2020

Het zeventiende bestuur van STA! bestaat uit Laura Kistemaker, Tijmen Kerkhof, Lisa Guijt, Anne Oort, Tessa Geenen, Daniëlle Heunks en Britt Hoencamp. Bestuur XVII hecht veel waarde aan de diversiteit en toegankelijkheid van de vereniging, en vind het belangrijk dat STA! haar leden naast theater ook ontwikkeling en gezelligheid kan aanbieden. Het bestuur gaat hard aan het werk om dit te garanderen, en hoopt op een nieuw jaar vol creativiteit, vriendschappen en theater!

Benieuwd naar de vorige besturen? Ga naar archief besturen

Laura Kistemaker
Voorzitter

Laura Kistemaker
Voorzitter

Mijn naam is Laura en ik heb de eer gekregen om dit jaar de voorzitter te zijn van STA! Ik vind dit mega spannend maar daarom ook super leuk om te doen! Samen met mijn medebestuursleden ga ik er voor zorgen dat dit weer een fantastisch jaar wordt voor iedereen en mijn uiterste best doen om alles zo soepeltjes mogelijk te laten verlopen. Dit is het derde jaar dat ik in Amsterdam woon en ik had niet durven dromen zo op mijn plek te vallen in een stad waar ik hiervoor slechts 2 keer geweest was. Ik raak dan ook nog steeds constant de weg kwijt maar dat is dan ook deels de charme van Amsterdam. Naast STA! ben ik graag bezig met muziek, dans en natuurlijk mijn studie Geneeskunde, maar dit jaar is mijn agenda vooral gevuld met de kleur STA!-groen.

Tijmen Kerkhof
Penningmeester

Tijmen Kerkhof
Penningmeester

Tijmen is mijn naam, filosofie mijn studie en theater mijn passie. Ik ben altijd al een drukke regelneef geweest en na tal van commissies breng ik dat nu tot uiting in de rol van penningmeester. Van creatief puzzelen om zo veel mogelijk uit iedere euro te halen word ik keer op keer enthousiast. Hopelijk resulteert dat in een uitbundig jaar bomvol theater!

Lisa Guijt
Secretaris

Lisa Guijt
Secretaris

Lisa hier, 21 jaar en ergotherapeut in opleiding. Ik heb deze fijne vereniging ontdekt via musicalgenootjes van mijn middelbare school, die na hun examens naar Amsterdam verhuisden en daar verder gingen met toneel spelen. Ik ben hen achterna gegaan en zit ondertussen in mijn 3e STA! jaar, waarin ik de functie secretaris mag vervullen! Ik zal dit jaar voor grammar nazi spelen, belangrijke notulen maken, spetterende nieuwsbrieven verzenden en al jullie vragen beantwoorden via de mail!

Daniëlle Heunks
Bestuurslid Productie & Externe Relaties

Daniëlle Heunks
Bestuurslid Productie & Externe Relaties

Ik ben Daniëlle, 23 jaar en recentelijk afgestudeerd pedagoog. Ik ben vooral te vinden in de recreatie en entertainment branche. ’s Nachts mag je mij wakker maken voor GTST, knetterijsjes of een musical sing along. Nu in mijn vijfde STA!-jaar, heb ik de eer om als allereerste de functie productie en externe relaties te mogen vervullen. Je kan mij dus bellen wanneer je van een oudoom een pand hebt geërfd, je sponsoring weer sexy kan maken of gewoon als je zin hebt om slap te ouwehoeren.

Tessa Geenen
Bestuurslid Intern

Tessa Geenen
Bestuurslid Intern

Ik ben Tessa en behoor ook tot de club van 21! Vanuit het zonnige zuiden, ben ik inmiddels al drie jaar neergestreken in het prachtige Amsterdam, om hier psychologie te studeren. 's Zomers houd ik er dan ook van om in het park gewoonweg mensen te kijken, maar wees niet bang, gedachtes lezen kan ik niet. Ik mag dit jaar de functie vervullen van bestuurslid intern, waarin ik het fantastische verenigingsdeel van STA! zal ondersteunen. Samen met de commissies hoop ik mooie, memorabele en intens leuke activiteiten neer te zetten.

Anne Oort
Bestuurslid Regisseurszaken

Anne Oort
Bestuurslid Regisseurszaken

Ik ben Anne, 21 jaar en mag komend jaar de prachtige functie Regisseurszaken bij STA! gaan doen! Ik ga 13 regisseurs onder mijn hoede nemen en er voor zorgen dat het toneeldeel vlekkeloos verloopt. Ik heb mijn telefoon abonnement alvast verhoogd, want het wordt een jaar vol bellen, maar ik mag ook 13 keer vol trots in een theaterzaal zitten, kijkend naar wat voor moois er is gemaakt. En dat in de beste stad van Nederland! Ik ben heel wat verhuisd in mijn leven, maar ik huppel inmiddels al twee jaar rond in Amsterdam, waar ik Engels studeer aan de UvA. De rest van mijn tijd vul ik met muziek, bier brengen naar mensen op een terras en net niet de weg kennen tussen de grachten.

Britt Hoencamp
Bestuurslid Promotie & Subsidies

Britt Hoencamp
Bestuurslid Promotie & Subsidies

Ik ben Britt, 21 jaar jong en ik mag me dit jaar storten op de promoties en subsidies bij STA!. Ik studeer Media en Cultuur, richting film, en ik ben dan ook mega enthousiast over alles dat hier mee te maken heeft. Ik sta het allerliefst zelf achter de camera, of haal nachten door met het editen of vormgeven van van alles en nog niks. Bij STA! vind ik het echter heerlijk om het podium op te klimmen. Dit jaar hoop ik mijn passies te kunnen combineren binnen mijn functie. Ik hoop op een creatief jaar!

COMMISSIES

Hieronder vindt u alle commissies dit dit jaar actief zullen zijn! Wilt u contact opnemen met één van de commissies? Dan kan dat via de volgende mailadressen:

Activiteitencommissie – activiteitencommissie@sta-toneel.nl
Acquisitiecommissie – acquisitie@sta-toneel.nl
Almanakcommissie – almanakcommissie@sta-toneel.nl
Cameracommissie – fotocommissie@sta-toneel.nl
Kascommissie – kascommissie@sta-toneel.nl
Klankbordgroep – klankbordgroep@sta-toneel.nl
Lustrumcommissie – lustrumcommissie@sta-toneel.nl
Materialencommissie – materialencommissie@sta-toneel.nl
Promocommissie – prcommissie@sta-toneel.nl
Reiscommissie – reiscommissie@sta-toneel.nl
STA!pcommissie – stapcommissie@sta-toneel.nl
Toneelcommissie – toneelcommissie@sta-toneel.nl

STA!lumni

STA!lumni is de alumnivereniging van Studenten Toneelvereniging Amsterdam. Dat is eigenlijk een soort STA! 2.0: gezelligheid en theater staan voorop, maar dan voor iedereen die STA!-lid is geweest. Lid worden van STA!lumni zal dus je op één na beste keuze in je leven zijn.

We organiseren een handvol borrels, theaterbezoeken (de STA!-musical!) en een weekendje weg. Als je zelf iets wil organiseren met je vrienden uit je STA!-tijd, kan dat ook. Zo hopen we dat oud-STA!-leden samen veel herinneringen kunnen ophalen én nieuwe kunnen maken. En dat allemaal zoals je gewend bent: toegankelijk, vrijblijvend en theatraal.

Ook als je nog STA!-lid bent, kun je alvast lid worden van STA!lumni. Dan is de overgang het soepelst en blijft het warme bad lekker heet.

Wil je meteen lid worden? Meld je dan hier aan!

Twijfel je nog en wil je misschien later lid worden? Meld je dan hier aan als geïnteresseerde.

avatar-63

Start typing and press Enter to search