Wat is STA!?

Vanaf 14 oktober 2003 is STA! een studentenvereniging voor iedereen die van gezelligheid en toneelspelen houdt: een combinatie die STA! uniek maakt onder studentenverenigingen in Amsterdam en de rest van Nederland. Of je nu iets leuks wilt doen naast je opleiding tot acteur of nog totaal geen ervaring hebt met toneelspelen, bij ons is iedere student welkom.

Ieder jaar zetten groepen spelers onder leiding van verschillende regisseurs weer een hoop knallende voorstellingen neer. Daarnaast bieden wij ook nog andere theater gerelateerde activiteiten aan en als we niet op de planken staan is gezelligheid bij ons van groot belang met feestjes, weekenden en reisjes, alles kan en niks moet.

Wat doet STA!?

STA! verzorgt ongeveer 14 uiteenlopende voorstellingen per jaar. Deze productiegroepen kunnen bestaan uit studenten van alle spelniveaus, studierichtingen en achtergronden en worden begeleid door een eigen regisseur. We hebben echter niet alleen voor acteurs en regisseurs een plek. Voor regie-assistenten, productieteams, geïnteresseerden in kap en grime en enthousiast publiek is er ook altijd ruimte.

Naast het toneeldeel onderhoudt STA! ook een actief verenigingsleven voor al haar leden. Binnen commissies kunnen leden zich op persoonlijk vlak ontwikkelen en dragen ze bij aan een jaarplanning die, naast de voorstellingen, bol staat van de activiteiten, uitstapjes en feesten. Ook zijn er commissies die zich richten op de promotie rondom voorstellingen, het maken van foto’s of acquisitie. Deze commissies worden begeleid door leden van het bestuur. Ook onze bestuursleden krijgen de kans om zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen.

Bestuur 2021-2022

 

Het negentiende bestuur van STA! bestaat uit Sam van Basten Batenburg, Job Cerfontain, Lieke van Loon, Martijn Kenselaar, Niki Struving en Robin van Els. Naast onze hoofd waarden van diversiteit, toegangeklijkheid en duurzaamheid zal bestuur XIX zijn leden veel theater en veel gezelligheid bieden. Wij zijn al hard bezig met dit waar te maken, en hopen een succesvol jaar vol activiteiten, creativiteit, gezelligheid en theater neer te zetten!

Benieuwd naar de vorige besturen? Ga naar archief besturen

Sam van Basten Batenburg
Voorzitter

Sam van Basten Batenburg
Voorzitter

Hoi! Ik ben Sam, 22 jaar en ik heb drie jaar geleden het mooie Nijmegen ingeruild voor Amsterdam. Als studente Cultuurwetenschappen ben ik fan van alle culturele uitingen die deze stad te bieden heeft, je kan me vaak vinden in een museum of een concertzaal. Maar mijn favoriete culturele plek is toch echt STA!. Toen ik in 2018 op het allerlaatste moment toch nog besloot lid te worden wist ik niet dat deze vereniging zo’n groot deel van mijn leven zou uitmaken. Nu heb ik zelfs de eer voorzitter te zijn! Samen met bestuur XIX hoop ik huidige en nieuwe leden een fantastisch STA!-jaar te bieden.

Martijn Kenselaar
Intern

Martijn Kenselaar
Intern

Hoi! Ik ben Martijn, 24 jaar, en ik mag voor de tweede keer op rij plaatsnemen in het STA!-bestuur, wat een eer! Naast mijn studie Psychologie en mijn werk ben ik eigenlijk vooral bezig met het pakken van terrasjes, het plannen van citytrips, het koken in m’n airfryer, het bezoeken van karaokebars en theatervoorstellingen, en het fantaseren over het zijn van een fitgirl. Ik kan daarom ook niet wachten om als bestuurslid Intern het verenigingsleven van STA! dit jaar weer helemaal tot bloei te laten komen!

Job Cerfontain
Penningmeester

Job Cerfontain
Penningmeester

Hey hoi, Job hier! Dit wordt één geweldig jaar. Na twee jaar bij STA! en drie jaar bij mijn studie wiskunde, mag ik nu vieren dat ik penningmeester ben van bestuur XIX. Mijn favoriete stijlfiguur is de drieslag, mijn meest gebruikte (helaas) de spelfout. In mijn vrije tijd ga ik graag naar musea, speel ik vier op een rij of denk ik na over duurzaam toiletpapier. Met mijn bestuursgenoten aan mijn zij, heb ik er het volste vertrouwen in dat dit een prachtig STA!-jaar zal worden.

Niki Struving
Regisseurszaken

Niki Struving
Regisseurszaken

Hoi ik ben Niki en mag komend jaar de mooiste functie vervullen, namelijk de Regisseurszaken. Ik ben 19 jaar en zit in mijn tweede jaar van mijn studie, Theaterwetenschap. Binnen een jaar ben ik helemaal op gegaan in de vereniging en heb veel zin om de vereniging nog mooier te maken. Daarnaast speel ik harp en naai ik soms mijn eigen kleding. Ook hou ik erg van dansen, op een themaborrel sta ik niet stil. Komend jaar wil ik vooral gaan genieten, van de vereniging en alles daaromheen!

Lieke van Loon
Secretaris

Lieke van Loon
Secretaris

Hoi! Ik ben Lieke van Loon, 21 jaar, en ik mag dit jaar de positie van secretaris invullen! Op het moment zit ik in mijn derde jaar van de studie theaterwetenschap aan de UvA. Ook in mijn vrije tijd houd ik er erg van om naar het theater te gaan. Daarnaast kan je mij altijd wakker bellen voor een goed feestje, hete thee of gezellige avonden op de bank. Ik ben ondertussen al verliefd geworden op de mailbox van STA! en kan niet wachten op wat het komende STA!-jaar ons gaat brengen!

Robin van Els
Productie en Promotie

Robin van Els
Productie en Promotie

Hoi! Ik ben Robin van Els en ik ben dit jaar bestuurslid Productie en Externe Promotie. Ik ben in mijn vierde jaar theaterwetenschappen aan de UvA en ben al twee mooie jaren actief bij STA!. Dit jaar mag ik elke productie overzien, elke sociaal media post fotoshoppen en de opslag bewaken. Als ik niet bezig ben met theater ben ik vaak in de keuken veel te pittig eten aan het maken of koekjes aan het bakken. Ik heb er ontzettend veel zin in om dit jaar prachtig uit de verf te laten komen.

Commissies

Hieronder vindt u alle commissies dit dit jaar actief zullen zijn! Wilt u contact opnemen met één van de commissies? Dan kan dat via de volgende mailadressen:

Activiteitencommissie – activiteitencommissie@sta-toneel.nl
Sponsorcommissie– acquisitie@sta-toneel.nl
Almanakcommissie – almanakcommissie@sta-toneel.nl
Cameracommissie – fotocommissie@sta-toneel.nl
Kascommissie – kascommissie@sta-toneel.nl
Klankbordgroep – klankbordgroep@sta-toneel.nl
Lustrumcommissie – lustrumcommissie@sta-toneel.nl
Materialencommissie – materialencommissie@sta-toneel.nl
Promocommissie – prcommissie@sta-toneel.nl
Reiscommissie – reiscommissie@sta-toneel.nl
STA!pcommissie – stapcommissie@sta-toneel.nl
Toneelcommissie – toneelcommissie@sta-toneel.nl

STA!lumni

STA!lumni is de alumnivereniging van Studenten Toneelvereniging Amsterdam. Dat is eigenlijk een soort STA! 2.0: gezelligheid en theater staan voorop, maar dan voor iedereen die STA!-lid is geweest. Lid worden van STA!lumni zal dus je op één na beste keuze in je leven zijn.

We organiseren een handvol borrels, theaterbezoeken (de STA!-musical!) en een weekendje weg. Als je zelf iets wil organiseren met je vrienden uit je STA!-tijd, kan dat ook. Zo hopen we dat oud-STA!-leden samen veel herinneringen kunnen ophalen én nieuwe kunnen maken. En dat allemaal zoals je gewend bent: toegankelijk, vrijblijvend en theatraal.

Ook als je nog STA!-lid bent, kun je alvast lid worden van STA!lumni. Dan is de overgang het soepelst en blijft het warme bad lekker heet.

Wil je meteen lid worden? Meld je dan hier aan!

Twijfel je nog en wil je misschien later lid worden? Meld je dan hier aan als geïnteresseerde.

avatar-63
0

Start typing and press Enter to search