Noem het maar liefde

Onder regie van Simone Versteeg brengen veertien studenten van Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) een filmbewerking van Ilja Pfeiffer’s tragi-komedie ‘Noem het maar liefde’. Na maanden hard gewerkt te hebben aan de voorstelling wisten de studenten het zeker “wat er ook gebeurt, we gaan dit stuk spelen”. De groep repeteerde online verder en kwam bij elkaar om het stuk te filmen. Spelers ontpopten zich tot ware fotografen, producenten, cameramannen/vrouwen, stylisten, editors, muzikaal arrangeurs en technici. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat ‘Noem het maar liefde’ nu een feit is!

poster3

In ‘Noem het maar liefde’ verbeelden de spelers op komische wijze liefde in de 21e eeuw. Barman Cederic beziet vanachter zijn bar deze tragikomische miniatuurtjes van mensen die snakken naar liefde en lust. Zo ontmoeten we Mitchel Brubaker, voormalig rockster, die aan zijn wilde leven Korsakov over heeft gehouden en zich niets meer van zijn ruige verleden herinnert. Zijn vrouw Cat vult zijn hoofd met herinneringen. De muzikale flashbacks illustreren haar ‘struggle’: is ware liefde belangeloos? En wat houdt dit dan in?

‘Noem het maar Liefde’ gaat woensdag 24 juni in première live via ZOOM en Youtube. Op ZOOM zal er een voorgesprek plaatsvinden met de regisseuse, en na de voorstelling is er de mogelijkheid om na te praten en vragen te stellen.

Tekst: Ilja Pfeiffer
Bewerking en regie: Simone Versteeg
Regieassistent: Marijke Lippe
Productie: Lotte van den Hout
Kostuums: Koko Christiaanse, Dezge Kizilkan, Lisa de Koning, Simone Versteeg
Grime: Floortje Evelien
Lichtontwerp: Simone Versteeg
Fotografie: Jonne op de Weegh
PR: Britt Hoencamp
Geluid: Anna Rijff, Roebi Heinst, Marijke Lippe, Flip van Wijk, Simone Versteeg
Camera: Flip van Wijk, Fleur Renes, Jonne op de Weegh, Rowan Schoo, Teun Zwart, Simone Versteeg,
Editing: Flip van Wijk, Fleur Renes, Rowan Schoo, Simone Versteeg
Muziek: Flip van Wijk, Fleur Renes, Simone Versteeg

Spel: Koko Christiaanse, Floortje Evelien, Roebi Heinst, Lisanne Keijzer, Martijn Kenselaar, Dezge Kizilkan, Lisa de Koning, Marijke Lippe, Fleur Renes, Rowan Schoo, Anna Rijff, Jonne op de Weegh, Flip van Wijk, Teun Zwart

Met dank aan: Sita van Sante, Oda Buijs, Variant 3, Bram en Noor van Oeffelt, Myra van Abeelen, Sandra van Kalken

0

Start typing and press Enter to search