Noah

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt ‘Noah’

“Bijna vrij. Bijna onszelf. Bijna Noah.”

Onder regie van Steven Joles spelen twaalf studenten een bijzondere montagevoorstelling over gender. De spelers hebben zichzelf afgesloten van de buitenwereld om onderzoek te doen naar zichzelf. Hun doel? Genderneutraal worden. Na maanden van onderzoek zijn de spelers klaar om hun bevindingen te delen, live op het podium. Op 4, 5 en 6 maart om 20:00 zal ‘Noah’ te zien zijn in het CREA Theater Amsterdam.

Je weet dit misschien nog niet van jezelf maar eigenlijk zit je in een zware identiteitscrisis.We zijn er allemaal mee besmet, jij, ik, iedereen eigenlijk.We besmetten elkaar de hele tijd. Het is nog steeds de meest besmettelijke overdraagbare aandoening die er is.Onze blik op de hij en de zij.

Bekijk alle foto’s van de voorstelling hier!

Noah

Wie dat is, en vooral ook ‘hoe’ die is. Dat zit diep ingeworteld.
Al generaties en generaties lang. Al vanaf het begin.Vanaf het begin krijgen we geen kans om te ontdekken wie wij zijn. Dat stond al vast. Het was een verloren strijd vanaf het begin.

Maar we hebben goed nieuws voor jullie. We zijn ver in ons onderzoek.
We hebben een besluit genomen. We graven onze strijdbijlen op!
We zetten onze maskers af. We hakken de vicieuze cirkel door!
We doen niet meer mee aan het banale toneelstuk van ‘hij meer een hij’ en ‘zij meer een zij’!

Na maanden van introspectie en experimenten zijn we klaar onze bevindingen met jullie te delen. Ontdek samen met ons wat ervoor nodig is om genderneutraal te worden.

Regie: Steven Joles

Spel: Jeroen Bakker, Remo Bos, Job Cerfontain, Jamie de Jong, Fleur van de Koolwijk, Lisa Guijt, Daniëlle Heunks, Sam Hooghoudt, Violet Münstermann, Isabelle Nooteboom, Désirée Rashedy en Caroline van Sprang.

Speeldata: 4, 5 en 6 maart, 20.00

Locatie: CREA Theater (Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam)

Toegangsprijzen: STA!-lid €4,50 | Student €7,50 | Regulier €10,50

Kaarten: sta-toneel.nl

STA! zet jaarlijks 13 producties op de planken. Voor meer informatie over STA! en haar voorstellingen kijkt u op: www.sta-toneel.nl.

0

Start typing and press Enter to search