Much Ado About Nothing

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt ‘Much Ado About Nothing’

“Ik wil leven in je hart, sterven in je schoot en begraven worden in je ogen”

Onder regie van Brian Verhagen spelen dertien studenten de Shakespeare klassieker ‘Much Ado About Nothing’ in een hedendaagse vertaling van Erik Bindervoet.

Wat zijn de ingrediënten voor een Shakesperiaanse klucht? Twee geliefdes, een bruiloft, een chagrijnige halfbroer met zijn handlanger, Bea en Bennie, een begrafenis en een aantal beveiligingsbeambtenaren. En dat is nog niet alles! Benieuwd wat er nog meer nodig is? Op 13, 14 en 15 maart om 20.00 uur zal ‘Much Ado About Nothing’ te zien zijn in het CREA Theater in Amsterdam.

Na teruggekeerd te zijn uit de strijd valt Clau als een blok voor Hero. Don Pé, ook teruggekeerd uit de strijd, is de beroerdste niet en bemiddelt graag ongezien tussen beide, op het gemaskerde bal wat die avond plaats zal vinden. Als Don John, de chagrijnige halfbroer van Don Pé, lucht krijgt van het voorgenomen huwelijk is hij meteen vastberaden om daar een stokje voor te steken. Samen met zijn handlanger Bor bedenkt hij een list om te voorkomen dat Clau en Hero elkaar het ja-woord geven.

Tegelijkertijd wordt door Don Pé, Clau, Hero en haar moeder Donna, een hele heisa op touw gezet om Clau’s vriend Bennie te koppelen aan Hero’s nicht Bea, die zich beiden glashard tegen de liefde keren. Dat blijkt nog geen makkelijke klus, dus ze zetten alles op alles om die twee elkaar de liefde te laten verklaren.

Zet daar nog een groepje gestoorde beveiligingsbeambtenaren bij die alles behalve hun werk doen en de verwarring is compleet.

Regie: Brian Verhagen
Vertaling: Erik Bindervoet
Spel: Julia Barrero, Floor Evelein, Maarten Goes, Esther Kamphuis, Anne Kremer, Alexandra van Lier, Lenja Moek, Maarten Nieuwenhuis, Tessa Plooijer, Margot Straathof, Jos Verschuren, Anouk van Vliet en Teun Zwart
Fotografie: Martijn Gerritsen
Bewerking: Wietske Dotinga

Bekijk hieronder de foto’s van de voorstelling, of kijk hier voor een overzicht van de foto’s!

poster-brian-rgb-geen-afloop-mini

Speeldata: 13, 14 en 15 maart, 20.00
Locatie: CREA Theater (Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam)
Toegangsprijzen: STA!-lid €4,50 | Student €7,50 | Regulier €10,50

0

Start typing and press Enter to search