Studenten Toneelvereniging Amsterdam 15 jaar!

Studenten Toneelvereniging Amsterdam is jarig! Dit jaar vieren we ons derde lustrum, STA! is zijn 15e jaar in gegaan! Dit jaar zijn er verschillende speciale activiteiten die in het teken staan van deze festiviteit. Zo zijn we 6 oktober begonnen met een groot feest, de grote Lustrum Kick-off met het thema ‘HOW GLOW CAN YOU GO’ in de Escape in Amsterdam. Begin januari hebben we 48 uur lang theater gemaakt in het STA! 48Hours Theatre Project en als kroon op het lustrum vindt van 10 t/m 13 mei de WOOHOO plaats, 4 dagen lang theater, muziek, workshops en feest! Gedurende het hele jaar is daar ook het creatieve en gezellige ‘15 Tinten Groen’ lustrumspel, waarbij leden punten kunnen verdienen aan de hand van creatieve en sociale opdrachten voor mooie prijzen.

Terug in de tijd

Maar eerst even terug in de tijd. STA! is in 1998 bedacht door Suzanne Biekart en Krista Oldenburg, die vonden dat er in het aanbod voor studententheater duidelijk nog wat ontbrak in Amsterdam en vanaf 2003 was Studenten Toneelvereniging Amsterdam dan een feit! Inmiddels is STA! uitgegroeid tot een vereniging met bijna 300 leden en is er naast het spelen nog zoveel meer te beleven! Van borrels tot weekenden weg, van een gala, tot een heuse talentenavond. En voor wie zich naast het spelen wil ontwikkelen zijn er vele mogelijkheden: bestuurslid worden, plaatsnemen in een productieteam of regie-assistent zijn bij een van de 14 producties. Of leden ontwikkelen zich in een van onze vele commissies, zoals de STA!pcommissie, de PR-commissie of de acquisitiecommissie. STA! biedt dus veel mogelijkheden tot persoonlijke groei!

De commissie

STA! is een warm bad, een fijne plek waar mensen gelijkgestemden vinden, zich kunnen uitdrukken op het toneel, zich kunnen ontwikkelen en een fijne plek vinden in een nieuwe stad. Deze mooie vereniging verdient daarom een fantastische verjaardag en dat gaan we organiseren met:

De lustrumcommissie (v.l.n.r):

See Terpstra – Secretaris
Tijmen Kerkhof – Penningmeester
Jelle Reijman – Voorzitter
Jolijn van Ginkel
Pelle Nelissen
Claire Hoencamp

luco-sta-site

Start typing and press Enter to search