Koppie Koppie

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt ‘Koppie Koppie’

“Gaan we die kogel uit zijn kop halen? Als ik hem opereer dan zou het kunnen dat hij eindigt als een stuk groente met stemmen in zijn hoofd. Als ik hem niet opereer dan zou het kunnen dat hij dood neer valt. Heeft er iemand een muntje? Munt voor opereren, kop voor koppie koppie eruit halen.”

Onder regie van Anca Siegersma spelen 13 studenten een komisch stuk gebaseerd op de Franstalige film ‘Micmacs à Tire-larigot’, geregisseerd door Jean-Pierre Jeunet. Een verdwaalde kogel is het begin van een spannend avontuur, waarin de jongeman Bazil de strijd aangaat met de wapenindustrie.  Geweer? Dat moeten wij niet meer! Op 12, 13 en 14 februari om 20.00 uur zal ‘Koppie Koppie’ te zien zijn in het CREA Theater Amsterdam.

 Tijdens een doodnormale dag op zijn werk wordt Bazil slachtoffer van een verdwaalde kogel, die hem raakt in zijn hoofd, oepsie! Hij belandt in het ziekenhuis waar hij ternauwernood in leven blijft, maar door de hersenschade raakt hij zijn huis en werk kwijt. Dakloos, werkloos en gepest door hallucinaties wordt hij opgevangen door een groep excentrieke rommelverzamelaars, die op zijn zachtst gezegd over ‘bijzondere talenten’ beschikken.

Samen met zijn nieuwe familie gaat Bazil op zoek naar wraak. Wanneer ze de kantoorpanden vinden van de wapenfabrikanten die niet alleen verantwoordelijk zijn voor het wapen dat Bazil neerschoot, maar ook voor de bermbom waarbij zijn vader om het leven kwam, barst de strijd los.

Op komische wijze gaan Bazil en zijn vrienden niet alleen de strijd aan met wapens en granaten, maar bestrijden ze de hysterische wapenfabrikanten verantwoordelijk voor de productie hiervan. Dit doen ze op hun eigen unieke manier, vindingrijk en met knallende humor.

Regie: Anca Siegersma

Productie: Robin van Els

Promotie: Frans van Schaik

Spel: Bram van den Heuvel, Celine Jacobs, Daan Valk, Didar Cevik, Ida Hondelink, Joeltje Aldershoff, Joran Buwalda, Nina Visser, Pepijn Sommerdijk, Robin van Els, Sigrid Kloosterman, Thom de Nijs.

Speeldata: 12,13 en 14 februari,  20.00

Locatie: CREA Theater (Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam)

Toegangsprijzen: STA!-lid €4,50 | Student €7,50 | Regulier €10,50

Kaarten: sta-toneel.nl

Klik hier voor een overzicht van alle foto’s!

Koppie Koppie
0

Start typing and press Enter to search