Hotel – Resort De Stille Kracht

“Wij doen juist zo ons best om jullie kleurtje te krijgen. Ons halve businessmodel is erop gebaseerd.”

Onder regie van Sita van Sante spelen twaalf studenten van STA! ‘Hotel-Resort de Stille Kracht’ in het toneelbeeld van ‘De stille kracht’ van Toneelgroep Amsterdam. In deze radicale bewerking zien we hoe Margot van Oudijck, de achterkleindochter van Otto van Oudijck, haar resort op Java runt.
Het resort geeft een positieve economische prikkel waar nodig, de Nederlandse leiding is ruimdenkend en progressief. Het koloniale tijdperk is allang voorbij, daar zijn we wel over uitgepraat toch?
Op zaterdag 16 december 13.00 uur en zondag 17 december 20.30 uur staat ‘Hotel-Resort de Stille Kracht’ in de Rabozaal van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Deze maatschappijkritische voorstelling schudt aan heilige huisjes, bevraagt en verwart. Hoe ver zijn we eigenlijk doorontwikkeld sinds het koloniale tijdperk?
Wat resteert van het oude regentschap waar Couperus over schreef, is economische invloed. Is het kolonialisme daarmee voorbij? Hoe verlicht is de verlichte Westerse expat, welke welvaart brengt hij? En: hoe zet je deze thematiek met goed fatsoen op de planken, met twaalf witte studenten?

Gebaseerd op ‘De stille kracht’ van Louis Couperus
Tekst/bewerking: Frank Gunning
Regie: Sita van Sante
Regieassistent: Leonie Kuhlmann
Productie: Michelle Pols, Florien Scholten van Aschat
PR en fotografie: Suzanne Wansink
Spel: Marly van den Berg, Rutger Beugeling, Jascha Dikker, Joke Eikelboom, Nina Eshuis, Anniek Geelen, Remy van Gestel, Jordan Iliev, Ruben Messelink, Sam Schwarz, Mick Stevens, Mirthe de Vries

Bekijk hieronder de foto’s van de voorstelling, of kijk hier voor een overzicht van de foto’s!

sta-poster-destillekracht-min
0

Start typing and press Enter to search