Het Proces

“Het is vaak beter geketend dan vrij te zijn.”

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt ‘Het Proces’, een levendige, tragikomische voorstelling met een vleugje absurdisme. 

Onder regie van Leonie Kuhlmann brengen dertien studenten een moderne versie van het verhaal van Franz Kafka. Hoofdpersonage Josef K., student filosofie, wordt op een ochtend gearresteerd. Maar waarom? Nog voor hij zich goed en wel heeft kunnen verweren, lijkt het digitale oordeel al te zijn geveld. Wat betekent vrijheid in een wereld waarin men niet verder leest dan de krantenkop? En wat doe je, wanneer je de enige normale in een bizarre wereld denkt te zijn?

In zijn zoektocht naar antwoorden lijkt niemand hem verder te helpen. Een beklemmende, ritmische voorstelling waarin je oordeelsvermogen op de proef wordt gesteld.

Regie: Leonie Kuhlmann
Productie: Pelle Nelissen & Samantha Lozano
Promotie: Philip van Wijk

Stagebegeleider: Sita van Sante
Foto poster: Suzanne Wansink

Spel: Fannie Bos, Fenny Merbis, Isa Wagenaar, Jelte de Boer, Valerie Oosterwijk, Ellis Dekker, Fleur Vrijlandt, Philip van Wijk, Floortje Evelein, Jascha Dikker, Kyle de Mos, Mirjam van de Vendel en See Terpstra.

Speeldata: 1, 2, 3 mei 20:00
Locatie: CREA Theater (Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam)
Toegangsprijzen: STA!-lid €4,50 | Student €7,50 | Regulier €10,50
Kaarten: www.sta-toneel.nl

STA! zet jaarlijks 13 producties op de planken. Voor meer informatie over STA! en haar voorstellingen kijkt u op: www.sta-toneel.nl.

Klik hier om een overzicht van alle foto’s te zien.

het-proces_rgb_mini-1
0

Start typing and press Enter to search