Het feest der onbeduidendheid

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt ‘Het feest der onbeduidendheid’

Onder regie van Irene Geurts gaan elf spelers van STA! in de voorstelling ‘Het feest der onbeduidendheid’ het contact aan met vreemden. De kijker is getuige van een kennismakingsproces waar hijzelf middenin zit. Op 6, 7 en 8 maart om 20:00 zal ‘Het feest der onbeduidendheid’ te zien zijn in het CREA Theater Amsterdam.

Een Engelse professor op het gebied van sociologie – Jonathan Stein – vroeg zich ooit af of het hebben van vrienden misschien overgewaardeerd wordt en het communiceren met vreemden ondergewaardeerd. Dit is een geruststelling. Er zijn nog altijd zeven miljard mensen die je kunt ontdekken.

Het onbeduidende gebaar wordt gevierd. Buiten een kroeg staan te roken en ontdekken dat die ander dezelfde aansteker heeft; je moeder die onder een voorstelling belt met een wel heel prangende vraag; waardig een spel verliezen; even bij elkaar checken of je het wel ‘goed doet’. De voorstelling heet een feest, omdat we dit vieren. Beweging, muziek, beeldende interventies, de spelers die soms niet weten wat te doen en dus maar zacht een lied zingen. Zachte liedjes maken sterk.

Willen jullie in onze hut komen zitten? Je warmen aan ons vuur? Willen jullie een kopje koffie of thee? Kom kijken naar een ontmoeting tussen hetgeen wat mensen in het dagelijks leven verbindt en onderscheidt. En we pellen een mandarijntje voor je.

Regie: Irene Geurts
Spel: Jamina Lasseel, Amber van Heumen, Bob Arends, Davine Deknatel, Fenna Speerstra, Jannah Diekerhof, Lynn Leeneman, Sam van Basten-Batenburg, Tomas van Veenendaal, Maarten Nieuwenhuis en Yara de Weerd

Speeldata: 6, 7 en 8 maart, 20.00
Locatie: CREA Theater (Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam)
Toegangsprijzen: STA!-lid €4,50 | Student €7,50 | Regulier €10,50
Kaarten:www.sta-toneel.nl

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Nut Amsterdam.
STA! zet jaarlijks 13 producties op de planken. Voor meer informatie over STA! en haar voorstellingen kijkt u op: www.sta-toneel.nl.

Klik hier om een overzicht van alle foto’s te zien.

poster-min
0

Start typing and press Enter to search