Four Weddings and a Funeral

‘Four Weddings and a Funeral’

“ GARETH
Ik heb een nieuwe theorie over het huwelijk. Twee mensen wonen samen en hebben elkaar opeens niets meer te zeggen. Ze kunnen niets meer verzinnen. Het is op. Paniek. Dan weet de man opeens de oplossing.

MATTHEW
Namelijk?

GARETH
Hij vraag of ze met hem wil trouwen: Geweldig! Dan kunnen ze voor de rest van hun leven ergens over praten!

CHARLES
Dus het is een manier om een lange pijnlijke stilte op te vullen?

GARETH
Daarmee breek je voorgoed het ijs.”

Onder regie van Hans Hollander spelen dertien studenten de klassieker ‘Four Weddings and a Funeral’.  Gebaseerd op de gelijknamige, beroemde en welhaast legendarische film, spelen deze dertien acteurs al improviserend, kopierend, teksten lerend een compacte, historische, hysterische, slapstickege, serieuze, taalmimedansmuziekenbewegingmetgesprokenwoord-achtige voorstelling die de film recht doet, verwarring zaait, een mooi verhaal vertelt, het publiek een uurtje van de straat houdt en vooral hoopt te doen (schater)lachen en (ont)roeren! ‘Four Weddings and a Funeral’ is te zien op 13, 14 en 15 februari om 20.00 uur in het CREA theater in Amsterdam.

Een hechte vriendengroep komt elkaar voortdurend tegen op bruiloften. De ene bruiloft nog grootser aangekleed dan de ander. Zelf zijn ze ook op zoek naar die ene liefde maar op de een of andere manier lukt het hen niet. De een verzwijgt de liefde, de ander heeft een onmogelijke liefde en weer een ander loopt er voortdurend voor weg. Totdat het noodlot toeslaat en ze er achter komen dat het leven veel te kort is om te vergooien.

Four Weddings and a Funeral is een Britse romantische tragikomedie uit 1994 onder regie van Mike Newell. Deze werd genomineerd voor zowel de Academy Award voor beste film als voor die voor beste scenario. Meer dan twintig andere prijzen werden de film daadwerkelijk toegekend, waaronder BAFTA Awards voor beste film, beste hoofdrolspeler (Hugh Grant) en beste bijrolspeelster (Kristin Scott Thomas), een Golden Globe (voor Grant), een British Comedy Award voor beste filmkomedie en een César voor beste niet-Franstalige film.

Bekijk hieronder de foto’s van de voorstelling, of kijk hier voor een overzicht van de foto’s!

poster-sta-speelt-four-weddings-and-a-funeral

Regie: Hans Hollander
Spel: Paulien Dallinga, Vincent Gooijer, Fleur van de Koolwijk, Merel van Lent, Hannah Onverwagt, Iris Schepel-Engelbrechtsen, Joris Solleveld, Sharon Stobbelaar, Janine de Swart, Joris Visser, Maaike Vollebergh, Roos Wever en Jan Julius Wintermans
Fotografie: Tanne van der Wal
Bewerking: Iris Kodde & Wietske Dotinga
Speeldata: 13, 14 en 15 februari, 20.00
Locatie: CREA Theater (Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam)
Toegangsprijzen: STA!-lid €4,50 | Student €7,50 | Regulier €10,50

0

Start typing and press Enter to search