De Zere Neus van Bergerac

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt ‘De Zere Neus van Bergerac’

Onder regie van Brian Verhagen steken 14 studenten het klassieke verhaal van Cyrano de Bergerac in een nieuw jasje. De Zere Neus van Bergerac is een échte familievoorstelling met humor voor jong en oud, vrolijke liedjes en een prachtig liefdesverhaal.

Ontdek het ware verhaal van de grote neus en de man die daaraan vast zat en kom er achter waarom er smerige stinktrollen achter een klooster vol verwarde feeën mét puntmuts aan zitten. Het belooft een hilarisch schouwspel te worden voor iedereen van 8 tot 100 jaar. Met veel haastverkledingen, hilarische grappen en betoverende magie zal dit verhaal op 24, 25 en 26 april om 20:00 verteld worden in het Universiteitstheater van Amsterdam.

Cyrano is een slimme jongen, hij blinkt uit tijdens de degen les op de Kadettenmavo én hij heeft een magisch gevoel voor poëzie. Toch is Cyrano niet gelukkig, zijn belachelijk grote neus zit hem in de weg. Een verwarde Wensfee heeft een grote fout gemaakt en hem als baby per ongeluk een veel te grote neus toegewenst. Cyrano schaamt zich voor zijn neus maar zet vol moed door.

Ondertussen staat de Orde van de Vrije Fee op losse schroeven. Door de fout van Wensfee Brenda liggen ze enorm onder vuur. Oppertrol Furius de Tweede is niet blij en geeft hen de opdracht de fout te herstellen. Een speciaal team van feeën wordt op missie gestuurd om deze neuscorrectie uit te voeren. Onder leiding van Communicatiefee Ada en Marketingfeeën Gea & Gemma gaat het team op pad. Wrijving tussen dit drietal zorgt er uiteindelijk voor dat Stagefee Roxanne mee gaat op missie.

Cyrano valt als een blok voor Roxanne, maar die heeft op haar beurt alleen maar oog voor zijn knappe klasgenoot Christiaan. Beide kadetten zijn onzeker en dus besluiten ze hun krachten te bundelen om zo Roxanne te betoveren, maar voor wie kiest Roxanne uiteindelijk? En lukt het de feeën een geslaagde neuscorrectie uit te voeren om zo de trollen te vriend te houden?

Regie: Brian Verhagen
Tekst: Arjan Ederveen
Liedteksten: Alex Klaasen
Spel: Anice Bakker, Annabel Wendel, Anne Brink, Floris Paardekooper, Jara Kieft, Koen van der Wielen, Kylian de Looze, Lisa Guijt, Marijke Lippe, Melissa de Rijke, Roelie Vergeer, Teun Zwart, Yasmin van Gaalen & Zilver Dirks.
Regieassistent: Eveline Bace
Zangcoach: Annebeth Moolenburgh
Productie: Lou Mertens
Speeldata: 24, 25 en 26 april, 20.00

Locatie: Universiteitstheater (Nieuwe Doelenstraat 16, 1012CP Amsterdam)
Toegangsprijzen: STA!-lid €4,50 | Student €7,50 | Regulier €10,50
Kaarten: www.sta-toneel.nl

Klik hier om een overzicht van alle foto’s te zien.

poster-met-leeftijdsaanduiding-cmyk-met-afloop
0

Start typing and press Enter to search