De Goede Dokter

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt ‘De Goede Dokter’

In het stuk ‘De Goede Dokter’ dat 31 mei, 1 & 3 juni speelt in CREA stapt STA! samen met het publiek een andere wereld binnen. De wereld van Tsjechov in Rusland in de 19e eeuw geschreven door de pen van Neil Simon, een van de grootste comedyschrijvers van de 20e eeuw met Jo van der Meij aan roer met de regie.

Een boeiende combinatie en een nog veel boeiender stuk. De schrijver in het stuk (ook genaamd Tsjechov) heet het publiek welkom in zijn wereld. Dan slaat de inspiratie toe.. “Kijk of het u aanspreekt..” voordat het publiek met hun ogen kan knipperen zit men al in het theater, doch ditmaal letterlijk in een theater kijkend naar karakters die tevens naar het theater gaan. Dan verschijnt Cherdakov, die niet in die wereld splendeur past en het gaat dan ook al snel fout, goed fout. Het publiek is nog niet bijgekomen van de wervelwind waar Cherdakov zich in bevind voordat zij elders Julia, de gouvernante ontmoeten..

In totaal 8 verhalen, ogenschijnlijk weinig met elkaar verbonden, zien we herkenbare situaties terug waar deze karakters zich ongewild in bevinden. Deze ontvouwen zich vervolgens tot hilarische, absurde en soms aandoenlijke taferelen.

Zij zullen uw harten stelen

Regie: Jo van der Meij

Spel: Eline Bijman, Geerten Graef, Mark Kiekebos, Maarten Nieuwenhuis, Daphne Noyons, Maria Olthaar, Christiaan Ponsen, Eline Schrama, Yris-Nafysa St. Luce, Merel Talbi, Rozeline Wijnhorst, Nicole Zwart

Speeldata: 31 mei, 1 en 3 juni, 20.00

Locatie: CREA Theater (Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam)

goede-dokter-min
0

Start typing and press Enter to search