Casablanca

Het is 1942, de wereld staat in ‘brand’. De Marokkaanse stad Casablanca ligt op een vluchtroute voor verzetshelden. We bevinden ons in het café van de gevluchte Rick, een cynische oude verzetsheld. Als hij zijn beeldschone ex Ilsa met haar nieuwe man ziet, smelt Rick. Ze hebben reispassen nodig, zal hij hen hieraan helpen?

Casablanca is net ver genoeg verwijderd van het front om de dreiging niet direct te voelen. Geldt dat niet ook voor ons? Wat zet ons aan tot handelen? In deze voorstelling is het de liefde die ervoor zorgt dat iemand de strijd opgeeft, maar wellicht is het uiteindelijk juist het vuur dat ervoor kan zorgen dat we doorgaan. De filmklassieker Casablanca wordt voor het eerst op toneel gebracht. Of nou; in een café. We brengen het café tot leven van de jaren ’40. Slapstick, goochelen zang en dans maken het tragische verhaal iets dragelijker.

Regie: Karlijn Mofers

Tekst: Karlijn Mofers & Peter Vennevertloo

Speeldata: 14, 15, 16, 19 en 20 april

Aanvangstijd: 20.00 uur

Locatie: Café Cox Amsterdam

Spel: Aren Scholte, Hester Breunissen, Inge Jansen, Jaap Wijnen, Josie Taalman, Jascha Dikker, Mayke Harkema, Michelle Pols, Karina Chrzan, Laura Cardona, Rutger Gommers en Yvette Lowensteyn. Verteller: Sophie van der Hulst

Casablanca
0

Start typing and press Enter to search