#Antigone

Onder regie van Leonie Kuhlmann brengen twaalf studenten van Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) een moderne bewerking van de klassieker Antigone. Niet op het toneel zoals gepland, maar online in de vorm van een film. Vanuit huis brengen de spelers een meeslepend verhaal over rechtvaardigheid, familie en conflict. Geheel opgenomen in one-takes via ZOOM laat #Antigone zien dat er geen grenzen zijn aan theater. 

Wanneer Creon, in deze bewerking Antigone’s broer, net verkozen is tot jongste politiek leider ooit, doet hij er alles aan een goede politicus te zijn. Als uitgerekend Antigone tegen zijn wet ingaat, dwingt hun omgeving ze publiekelijk stelling te nemen en staat Creon voor een onmogelijke keuze. Hoe meer bekendheid hun conflict krijgt, hoe meer ze zich klemgezet voelen. Door het systeem, door de bemoeienis, maar bovenal door zichzelf.

Bekijk  #Antigone: the Movie!

>

posterantigonesite

#Antigone kruipt onder je huid, laat je de eenzaamheid voelen van hen die hun nek uitsteken. Van hen die alles op alles zetten om het goede te doen, en daarbij meer verliezen dan hun lief is.

Regie en tekst: Leonie Kuhlmann

Regieassistent: Tessa Scholten

Regieassistenten Film: Ezra den Besten, Lieke van Loon en Lieve de Putter

Productie: Tessa Scholten, Pelle Nelissen

Kostuums: Floortje Evelein

Lichtontwerp: Leonie Kuhlmann en Anouk Lagerweij

Fotografie voorstelling: Tessa Spaaij

Video’s en promotie: Flip van Wijk

Overige promotie: See Terpstra en Caroline Sprang

Spel: Birgit Bijl, Charlotte Hopmans, Ezra den Besten, Gino Wientjes, Jara Kieft, Lateesha Verwey, Lieke van Loon, Lieve de Putter, Maarten Goes, Maud Pols, Sander Hansen en Timo Swart

Met dank aan: Benthe van de Pol, David Danner, Dick Thole, Gary Blufpand, Henk Danner, Hidde Brouwers, Jurriën Trappel, Maritza Rietdijk, Marlyn Spaaij, Sara Schaeffer, Sita van Sante.

 

0

Start typing and press Enter to search