Ilias

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) speelt ‘ILIAS’

Keep up with us

Onder regie van actrice en theatermaker Judith Sleddens spelen veertien enthousiaste en getalenteerde spelers van STA! in de toneelvoorstelling ‘ILIAS’. De Ilias van Homerus is een episode uit de Trojaanse oorlog. Oscar van Woensel schreef gebaseerd op deze geschiedenis een hilarische en schrijnende aanklacht tegen oorlog, vanuit het perspectief van de Goden. Het script van Ilias werd voor STA! aangevuld door Eva Gouda die met de toevoeging van vier Muzen een scherpe en humoristische knipoog naar kunst maakt. Op 2, 3 en 4 mei zal ‘ILIAS’ te zien zijn in De School Amsterdam.

Oorlog is oorlog
En oorlog moet omdat oorlog moet.
De enige reden om oorlog te voeren is de oorlog zelf.

Het stuk speelt zich af op de berg Olympus. Terwijl op aarde een absurde en buiten proporties gegroeide strijd om een vrouw woedt, komen de Goden bijeen om te eten en te drinken. Ze bekvechten, hebben elkaar lief en bemoeien zich met de strijd tussen de Grieken en Trojanen die door hun toedoen al negen lange jaren duurt. Daar waar de wijn rijkelijk vloeit wordt een verhaal verteld over macht en politiek, over familie en kunst. En de Muzen? Die wachten.

Een groot verhaal over grote thema’s dat nog altijd actueel is.

Spel: Freddie Aldershoff, Ewoud Baarsma, Carlijn Boonstra, Jascha Dikker, Floortje Evelein, Tomas Geling, Saskia Gunst, Wiecher Huijser, Mark Janssen Groesbeek, Anne Kremer, Lisa Maas, Shaula Plug, Suni Satoinong, Carina van Uffelen
Regie: Judith Sleddens
Productieteam: Florien Scholten, Wanda Thormeyer, Suni Satoinong
Tekst: Oscar van Woensel & Eva Gouda
Met dank aan: Sabrina van Halderen en Tom Willems

Speeldata: 2, 3 mei om 20.00 uur en 4 mei om 20.30 uur
Locatie: De School (Dr. Jan van Breemenstraat 1, 1056AB Amsterdam)
Site: www.deschoolamsterdam.nl
Facebook: www.facebook.com/deschoolamsterdam
Toegangsprijzen: STA! leden €5 | Studenten €8 | Regulier €12

Reacties zijn gesloten.