Bestuur 2013-2014

STA!Bestuur1314-Bestuurfoto's-DSC_0228Zes paar verse bestuursvoetjes staan al te trappelen om ook volgend STA!-jaar weer tot een succes te brengen. En het liefst doen wij dit samen met jou. Laten we eerst onszelf even voorstellen, mocht je dan volgend jaar bij STA! komen dan weet je alvast wie we zijn!

STA!Bestuur1314-Groepsportret-LeonieLeonie Kuhlmann, Voorzitter

Hoi! Mijn naam is Leonie en ik heb de grote eer om dit jaar voorzitter te mogen zijn van STA!. Ik ben 23 jaar, heb Bestuurs-& Organisatiewetenschap gestudeerd in Utrecht en ik kom oorspronkelijk uit het schone Twente. Overdag werk ik als coördinator van het ‘Landelijk Overleg Fracties’ (LOF): een stichting die studenten in de medezeggenschap ondersteunt. ’s Avonds ben ik vooral bezig om STA in goede banen te leiden.

Als kind dacht ik dat ik later de wereld ging redden, of ik dat nou deed met mijn zelf opgerichte clubje ‘Ret de dieren!’ (dat was voordat ik wist hoe je het werkwoord ‘redden’ moet vervoegen), en een paar jaar later door het schrijven van maat- schappelijk geëngageerde theaterscènes en door het schrijven van liedjes en gedichten. Zo schreef ik ooit een stuk over een autistisch meisje dat vrienden werd met een prullenbak, ‘Poubel’ genaamd. Best wel heel erg nerdy, moet ik toegeven… maar wel erg leuk.

In mijn sollicitatiebrief voor het STA!-bestuur schreef ik het volgende: “Toen ik als 12-jarige meespeelde in de groep 8-musical ‘Weetwatjewilt.nl’, wist ik één ding zeker: ik wil toneelspelen. In de jaren die volgden heb ik dat dan ook veelvuldig gedaan, maar nooit bij een vereniging zo leuk als STA!. Nu, elf jaar later, weet ik daarom opnieuw één ding zeker: ik wil me heel graag een jaar lang 200% voor STA! gaan inzetten!” Nog iedere dag ben ik blij dat ik gesolliciteerd heb en ik kijk heel erg uit naar komend jaar!

STA!Bestuur1314-Groepsportret-Eske

Eske van Baalen, Penningmeester:

Mijn naam is Eske en ik ga dit jaar over de financiën van STA!. Oorspronkelijk kom ik uit het minuscule Heukelum, maar woon nu al meer dan vier jaar in het fantastische Amsterdam. Omdat ik net mijn bachelor Geneeskunde heb afgerond, heb ik nu een zee van tijd voor het begin van mijn co-schappen. En die tijd vul ik het liefs met STA!. Verder vul ik mijn tijd ook graag op met films, koken, bakken, tekenen en ben ik doorgaans zo’n vier  à zes boeken tegelijkertijd aan het lezen. Ik heb ontzettend veel zin in heel mooi STA!-jaar met veel onvergetelijke borrels, feestjes, weekenden, reisjes en natuurlijk toneelstukken!

STA!Bestuur1314-Groepsportret-LindseyLindsey Smits, Secretaris:

Hoi lieve lezer, mijn naam is Lindsey en ben dit jaar de secretaris van STA!. Mijn werk speelt zich redelijk achter de schermen af, ik hou namelijk alle administratie bij. Daarnaast ben ik de verenigingspostduif. Alle mailtjes en nieuwsbrieven van dit seizoen zullen met liefde door mij geschreven worden. Ik hoop alle leden dit jaar goed van dienst te kunnen zijn als vraagbaak en naast de taken die bij mijn functie horen als manusje-van-alles te kunnen fungeren binnen het bestuur. Daarvoor heb ik namelijk tijd. Ik bevind mij in de wachttijd voor mijn co-schappen, en heb dus tot volgend jaar augustus geen studie aan mijn hoofd. Zeldzaam, voor een arts-in-spé, dus neem ik het ervan! Naast de tijd die ik in het meebesturen van STA! steek ben ik graag bezig met muziek, viool in het bijzonder, en grijp ik alles aan wat met theater te maken heeft. 2,5 baantjes erbij, alle feestjes af en dan heb je het jaar wel weer gevuld. Ik heb er zin in!

STA!Bestuur1314-Groepsportret-Ignace

Ignace Schoot – Regisseurszaken:

Dit is waarschijnlijk niet de plek om het over je dromen te hebben, maar vroeger droomde ik wel eens dat ik door twee heksen van een gebouw werd geduwd en dan langzaam draaiend naar beneden viel in de mond van koekiemonster (nu weet ik bij de volgende borrel ook weer wie dit allemaal gelezen heeft). De laatste tijd droom ik over STA! en over de voorstellingen die langzaam draaiend dichterbij komen.

Je vraagt je misschien af wat een jongen doet tussen al deze vrouwelijke bestuursleden? Ik houd het bestuur in balans met al mijn mannelijkheid en testosteron; STA! is immers geen damesclubje. Belangrijker nog dan deze rol als haan in het kippenhok is mijn functie in het bestuur: ik ben het bestuurslid regisseurszaken en ik ga voor jullie op zoek naar de leukste regisseurs. Het is me een groot voorrecht om dit jaar het voortouw te mogen nemen in het regelen van de regisseurs, de locaties en de repetitieruimtes, zodat alle spelende leden kunnen stralen in het theater. Ik streep de dagen af totdat ik jullie stuk voor stuk kan zien spelen. Ik ben trots op onze vereniging. STA! en haar leden geven me energie en inspiratie.

Ik ben trouwens Ignace, student filosofie, audiotourverkoper in het Van Goghmuseum en schorpioen (ik word 13 november 2013 twintig). Ooit zette mijn moeder mij in Apeldoorn op de wereld, maar mijn ouders namen me na vijf jaar, nadat ze van de schrik van mijn rode haar bekomen waren, mee naar Oosterbeek, de Parel van de Veluwezoom, vlakbij Arnhem (we hebben een eigen dorpslied). En nu woon ik in Amsterdam-Oost, tegenover een fitnesscentrum.

STA!Bestuur1314-Groepsportret-Marjolein

Marjolein Tromp, bestuurslid Intern:

Enchanté! Mijn naam is Marjolein en ik ga dit jaar over alle Interne zaken van STA!. Dat houdt in dat ik me vooral bezig hou met het vereningsgedeelte van STA!, want naast een toneelvereniging, zijn we zeker ook een gezelligheidsvereniging. En gezellig is het! bij STA! Het eerste half jaar zal ontzettend druk voor mij zijn, omdat ik tegelijkertijd stage loop bij Kemna Casting. Ik heb alvast heel veel zin in dit jaar, en ik hoop dat ik er samen met de commissies voor kan gaan zorgen dat heel veel leden actief worden in ons veelzijdige verenigingsleven. Hoe origineler hoe beter! Koeknuffelen, discozwemmen of creatief met kurk? Ik ben fan! Ik kijk nu alweer ontzettend uit naar alle weekenden, themaborrels, reisjes, uitstapjes, en de prachtige almanak. Naast toneel houd ik erg veel van muziek (het maken en zingen ervan), series, kattenfimpjes, bekende youtubers en ben ik sportfanaat.

STA!Bestuur1314-Groepsportret-ClaireClaire Hoencamp, bestuurslid Extern:

Hallo allemaal! Ik ben Claire, 20 jaar en ben blij te mogen zeggen ik dit jaar Bestuurslid Extern mag zijn van STA!. Dat wil zeggen dat ik mij onder andere bezig ga houden met het werven van sponsoren én de PR van de prachtige voorstellingen die hopelijk dit jaar op de planken komen te staan. Naast dat ik mij komend jaar veel met STA! bezig ga houden, studeer ik ook nog Biomedische Wetenschappen. Natuurlijk is mijn passie toneel spelen, maar ik ben ook gek op reizen, middagjes in het park en me compleet verliezen in heerlijke boeken.

 

Reacties zijn gesloten.