Wat is STA!?

Vanaf 14 oktober 2003 is STA! een studentenvereniging voor iedereen die van gezelligheid en toneelspelen houdt: een combinatie die STA! uniek maakt onder studentenverenigingen in Amsterdam en de rest van Nederland. Of je nu iets leuks wilt doen naast je opleiding tot acteur of nog totaal geen ervaring hebt met toneelspelen; bij ons is iedere student welkom.

Ieder jaar zetten groepen spelers onder leiding van verschillende regisseurs weer een hoop knallende voorstellingen neer. Daarnaast bieden wij ook nog andere theater gerelateerde activiteiten aan en als we niet op de planken staan is gezelligheid bij ons van groot belang met feestjes, weekenden en reisjes; alles kan en niks moet.

WAT DOET STA!?

STA! verzorgt minimaal 14 uiteenlopende voorstellingen per jaar. Deze productiegroepen kunnen bestaan uit studenten van alle spelniveaus, studierichtingen en achtergronden en worden begeleid door een eigen regisseur. Echter, we hebben niet alleen voor acteurs en regisseurs een plek: voor regie-assistenten, productieteams, geïnteresseerden in kap en grime en enthousiast publiek is er ook altijd ruimte.

Naast het toneeldeel onderhoudt STA! een actief verenigingsleven voor al haar leden. Binnen commissies kunnen leden zich op persoonlijk vlak ontwikkelen en dragen ze bij aan een jaarplanning die, naast de voorstellingen, bol staat van de activiteiten, uitstapjes en feesten. Ook zijn er commissies die zich richten op PR rondom voorstellingen, het maken van foto’s of acquisitie.  Deze commissies worden begeleid door leden van het bestuur, ook de leden van het bestuur krijgen de kans om zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen.

Bestuur 2017-2018

Het vijftiende bestuur van STA! bestaat uit Maaike Vollebergh, Wiecher Huijser, Koen van der Wielen, Iris Kodde, Emmo de Bie en Amy Renckens. Dit bestuur heeft als kernwaarden participatie, cohesie en transparantie. Het streeft ernaar om leden te stimuleren om zich betrokken te voelen bij en actief deel te nemen aan de vereniging en de wereld om hen heen. Benieuwd naar de vorige besturen? Ga naar archief besturen.

Maaike Vollebergh
Voorzitter

Maaike Vollebergh
Voorzitter

Mijn naam is Maaike en ik ben 20 jaar. Dit jaar rond ik mijn bachelor Bèta-gamma met major Wiskunde af, een wiskundemeisje als voorzitter van STA! dus! Daarnaast kun je me vaak achter de piano vinden. Ik vond het op het toneel altijd leuk om de slechterik te spelen, maar dit jaar zal ik me van mijn goede kant laten zien en hard gaan werken voor STA!

Wiecher Huijser
Penningmeester

Wiecher Huijser
Penningmeester

Mijn naam is Wiecher Huijser ik ben 22 jaar oud en ik studeer econometrie aan de UVA. Als een echte film buff is er ook altijd een kans dat je me in de Pathé tegenkomt. Naast theater hou ik van witlof en bordspellen. Ik drink schaamteloos wijn uit een koffiemok.

Koen van der Wielen
Secretaris

Koen van der Wielen
Secretaris

Ha! Koen hier, nog 22 lentes jong. Na veel van deze lentes in Brabant te hebben doorgebracht, heb ik dit vertrouwde grondgebied verruild voor Amsterdam. Hier studeer ik al 3 jaar Universitaire Pabo, waar ik beter bekend sta als Meester Koen. Naast STA! en studie ben ik bordspellen fanaat, woordgrappen enthousiast, sexy saxofonist en fervent filmkijker.

Iris Kodde
Bestuurslid Regisseurszaken

Iris Kodde
Bestuurslid Regisseurszaken

Mijn naam is Iris, ik ben 20 jaar en kom oorspronkelijk uit Amersfoort. Tijdens mijn opleiding Media, Informatie en Communicatie heb ik de stad verruild voor de nog grotere stad. In mijn vrije tijd (als ik dat heb) zing ik wat af, het liefst terwijl ik meespeel op de gitaar, en knuffel ik met katten. Dit jaar zal mijn 'vrije tijd' voornamelijk STA! bevatten en daar kijk ik enorm naar uit!

Emmo de Bie
Bestuurslid Intern

Emmo de Bie
Bestuurslid Intern

Ik ben Emmo de Bie, 23 jaar oud, en heb dit jaar de eer om de functie van Bestuurslid Intern te bekleden bij deze fantastische vereniging! Naast mijn studie theaterwetenschap aan de UvA draag ik mijn steentje bij om de Nederlandse man een beetje beter te kleden bij Suitsupply. Als Intern bij STA! ga ik mij dit jaar inzetten om voor alle leden hun mooiste en actiefste jaar ooit te hebben.

Amy Renckens
Bestuurslid Extern

Amy Renckens
Bestuurslid Extern

Ik ben 21, studeer Algemene Sociale Wetenschappen en bel dol op STA! Ik heb zo’n beetje mijn hele leven al op het podium gestaan, als het niet met toneelstukjes of musicals was, dan wel met moderne dans of hiphop. Verder heb ik een grote liefde voor zo’n beetje alle vormen van kunst. Hierbuiten hou ik me bezig met gender en seksualiteit studies en ben ik feminist.

COMMISSIES

Hieronder vindt u alle commissies dit dit jaar actief zullen zijn! Wilt u contact opnemen met één van de commissies? Dan kan dat via de volgende mailadressen:

Activiteitencommissie – activiteitencommissie@sta-toneel.nl
Acquisitiecommissie – acquisitie@sta-toneel.nl
Almanakcommissie – almanakcommissie@sta-toneel.nl
Fotocommissie – fotocommissie@sta-toneel.nl
Kascommissie – kascommissie@sta-toneel.nl
Klankbordgroep – klankbordgroep@sta-toneel.nl
Lustrumcommissie – lustrumcommissie@sta-toneel.nl
Materialencommissie – materialencommissie@sta-toneel.nl
PR-commissie – prcommissie@sta-toneel.nl
STA!pcommissie – stapcommissie@sta-toneel.nl
Reiscommissie – reiscommissie@sta-toneel.nl

Start typing and press Enter to search